Directorul general al IEH efectuează o vizită în Spania cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

48

Carte-Concierto-Ninios-mic-150x150 [320x200]

În perioada 30 mai – 02 iunie 2014, directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Zvetlana Ileana Preoteasa, se află în Spania, la invitația președintelui  Federației Asociațiilor Românești din Europa (FADERE), Daniel Țecu.

Agenda include vizite la școli în care învață copii români: Colegiul Timon, Colegiul Villalar, Colegiul din Punete de Vallecas, dar şi întâlniri cu profesori de limbă, cultură și civilizație românească din zona Madrid.
Directorul general IEH va participa, de asemenea, la orele de limbă română organizate în cadrul Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” din Valdemoro și în cadrul  Bisericii Adventiste Eben-Ezer. Cu această ocazie, va avea întrevederi cu  părintele Dorin Sas,  preot paroh al Bisericii Ortodoxe din Valdemoro şi cu pastorul Sergiu Gavrilă din Coslada.

Sâmbătă, 31 mai 2014, la orele 20:00, directorul general IEH, Zveltana Ileana Preoteasa, împreună cu  Primarul Cosladei, Raul Lopez Vaquero,  sunt invitaţii de onoare ai concertului extraordinar CALESI, susţinut de corurile româneşti de copii: Arcoiris, Nissi, Alas de Angeles, Mesagerii Junior, Campanillas şi Pantomima în parcul „La Rambla” din oraşul Coslada, regiunea Madrid, concert care deschide seria evenimentelor organizate de FADERE, în colaborare cu Primăria Municipiului Coslada, pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului.
Dintre evenimentele la care va lua parte directorul general al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni menţionăm şi Atelierele de duminică, 1 Iunie, orele 11:00 si 14:00, coordonate de profesoarele, Graţiela Gavrilă şi Mihaela Ispas de la Institutul Limbii Române din Bucureşti, care predau Limbă Cultură şi Civilizaţie românească pentru copiii români  din zona Madrid.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului – 1 iunie, o dată cu vizita directorului general al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni la Madrid, Basmul românesc, lansat pe 28 mai la Târgul Internaţional de Carte Bookfest 2014, ajunge şi în ţara din care s-au înscris în proiectul IEH recent încheiat cele mai multe grupe de copii: Spania.