UE promite noi sancțiuni după ce a acuzat Rusia că a comis „atrocități” în orașul Bucea

Principalii lideri europeni și-au exprimat duminică, 3 aprilie, „șocul” și „indignarea” față de imaginile recent difuzate cu acțiunile forțelor de ocupație ruse în orașele ucrainene, pe care le-au abandonat la nord de Kiev. De la președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, până la ministrul german de externe, Annalena Baerbock, rețelele de socializare s-au umplut de mesaje ale oficialităților comunitare care denunță evenimentele, solicită noi sancțiuni împotriva Kremlinului și cer condamnarea drept crime de război, scrie ABC.

Von der Leyen s-a declarat „consternată de rapoartele despre ororile de neimaginat în zonele din care Rusia se retrage” și insistă că „este nevoie urgentă de o anchetă independentă”, deoarece „autorii crimelor de război vor fi trași la răspundere”.

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că „trebuie să condamnăm crimele comise de armata rusă” și că „autorii acestor crime și sponsorii lor să fie trași la răspundere”. Ministrul său de externe a insistat în termeni similari, spunând că „imaginile din Bucha sunt insuportabile. Violența nestăpânită a lui Putin distruge familii nevinovate și nu cunoaște limite. Cei responsabili pentru aceste crime de război trebuie trași la răspundere. Vom înăspri sancțiunile împotriva Rusiei și vom sprijini mai puternic Ucraina în apărarea sa”.

A consemnat: Mircea Fluieraș – Redactor OR
Foto: ABC