Vizita în Spania a doamnei Sandra Pralong, consilier de stat din cadrul Administrației Prezidențiale

În perioada 14-18 ianuarie a.c., doamna Sandra Pralong, consilier de stat pentru relația cu românii din afara granițelor din cadrul Administrației Prezidențiale a realizat o vizită de lucru în Spania. Cu această ocazie, consilierul Președintelului României s-a întâlnit la Madrid cu Directorul General pentru Imigrație din cadrul Comunității Madrid, domnul Pablo Gomez-Tavira, cu care a discutat despre politicile de integrare, precum și despre oportunitățile de colaborare între administrațiile celor două țări. De asemenea, dna. consilier de stat s-a reunit cu reprezentanții mediului asociativ care au răspuns invitației lansate de Ambasadă, precum și cu conducerea Secției Consulare Madrid și a reprezentanței Institutului Cultural Român în capitala spaniolă, pentru a aborda proiectele derulate în favoarea comunității.

DSC_0062 [640x480]

Cu ocazia vizitei în Spania, dna. Pralong a vizitat și Comunitatea Valenciană, răspunzând invitației de a participa la Gala de premiere a campaniei “Noi susținem excelența!” lansată de ziarul Occidentul Românesc, precum și la evenimentul de marcare a Zilei Culturii Naționale organizat de asociația ARIPI la Universitatea din Alicante.

Aniversare M Eminescu Alicante_16ian2016 013 [640x480]

Vizita a continuat în regiunea Murcia, unde a avut loc o întâlnire cu reprezentanții mediului asociativ la sediul consulatului onorific al României, precum și în Almeria, ocazie cu care dna. consilier de stat a participat la “Serata Eminescu” organizată de viceconsulatul român din localitate.

La finalul vizitei, a avut loc o întâlnire la Madrid cu reprezentanții presei de limba română.

Transmite:

Biroul de Presă al Ambasadei României în Spania