Stațiunea Ocna Sibiului pregătită pentru sezonul de vară

În minivacanța de Rusalii a debutat sezonul de vară și la Ocna Sibiului. Deschiderea programată la 1 mai nu a fost posibilă, așa că „Litoralul Ardealului, locul unde apa este mereu caldă”, s-a pregătit să-și primească oaspeții, scrie protv.ro.

Nisipul a fost reîmprospătat, șezlongurile pregătite, iar apa din lacurile naturale sărate ajunge la 40 de grade Celsius, chiar dacă soarele verii este capricios.

Primii turiști au început să apară, iar zona poate găzdui, chiar și în noile condiții de distanțare socială, până la 6.000 de vizitatori zilnic.

Ocna Sibiului era în perioada interbelică o renumită stațiune balneo-climaterică. Aici s-au investit în ultimii ani, peste 5 milioane de euro în refacerea zonei.

În inima întregului ansamblu salin de al Ocna Sibiului se situează Complexul Balnear cu cele trei lacuri și izvoare – Horia, Cloșcă și Crișan – de notorietate națională și internațională.

Stațiunea are și istorie, aici putându-se admira Biserica Brâncoveanu, Biserica Cetate, dar există și posibilitatea de drumeții și pescuit. Toate acestea își așteaptă vizitatorii pe tot parcursul anului. De asemenea, localitatea posedă un parc natural de foioase cu o suprafață de 15 ha situat în apropiere.

Ocna Sibiului, este situată în orașul cu același nume, la 12 km de Sibiu, având astfel acces la drumul național, calea ferată și la aeroportul internațional Sibiu.

Așezată ca un cuib între dealuri, Ocna Sibiului e scufundată în liniște și pace, caracterizându-se printr-un relief format din dealuri și coline, cu pante domoale, cu localitatea ferită de vânturi și curenții de aer rece ce vin dinspre munte, ceea ce determină variații mici de temperatură între anotimpuri, cu treceri blânde de la un regim termic la altul.

Media anuală a celor care ajung în stațiune este de 280.000 de vizitatori.

A consemnat: Mircea Fluieraș
Foto: ocnasibiului.eu