Spania obține 589 de Steaguri Albastre (Bandera Azul) în 2020, cu 23 mai multe decât anul trecut

Juriul internațional al Steagului Albastru (Blue Flag/Bandera Azul) 2020, cu participarea, printre altele, a Organizațiilor Națiunilor Unite pentru Turism (OMT) și Mediu (UNEP), a acordat prestigioasa distincție în 45 de țări în acest an.

Spania conduce și în acest an lista țărilor cu cele mai multe plaje care obțin Steagul Albastru (Blue Flag/Bandera Azul), deținând astfel, 589 de repere pentru plajele care au întrunit cele mai multe criterii în domeniul mediului, calitatea apei, managementul mediului, serviciile și siguranța oferite turiștilor, relatează EL MUNDO.

În această clasificare la nivel internațional, după Spania, care a obținut 589 Blue Flag, urmează Grecia, cu 514 astfel de Steaguri Albastre (Blue Flag/Bandera Azul), Turcia – 508, Franța – 507, Italia – 482 și Portugalia cu 387.

Dintre cele 662 de plaje din Spania candidate în 2020 la Steagul Albastru (Blue Flag/Bandera Azul), 589 au fost adjudecate, ceea ce înseamnă că 89% din plajele spaniole au fost premiate cu faimosul Blue Flag.

În acest fel, Spania, cu 23 de plaje în plus și patru porturi mai puține, își menține conducerea neîntreruptă internațională din 1987.

Comunitatea Valenciană conduce clasamentul numărului de plaje care au obținut prestigiosul Steag Albastru (Blue Flag/Bandera Azul) în 2020 în Spania, cu un total de 134, din cele 589 pe care le vor purta nisipurile spaniole în această vară, urmată de Galicia cu 107, Andaluzia cu 100, Catalonia cu 95, Insulele Canare cu 51, Insulele Baleare cu 38 și Murcia cu 26.

Acest lucru atestă starea bună de conservare a mediului înconjurător a acestor plaje și calitatea înaltă a serviciilor pe care le oferă, într-o vară marcată de criza de sănătate COVID-19.

În Comunitatea Valenciană, Provincia Alicante deține locul I în această competiție internațională și obține 73 de distincții, cu două mai multe decât în ​​2019, comparativ cu 31 obținute în Castellón și 30 în Valencia.

Lista plajelor din Provincia Alicante, care au obținut Steagul Albastru (Blue Flag/Bandera Azul) în iunie 2020 sunt:

Despre FEE

În fiecare an, Fundația Internațională pentru Educație Ecologică și de Mediu din Europa (FEE) acordă Steagul Albastru (Blue Flag/Bandera Azul) plajelor din aproape 50 de țări. Prestigiosul Steag Albastru se oferă acelor plaje care întrunesc mai multe criterii importante, cum ar fi educația și formarea în domeniul mediului, calitatea apei, managementului mediului, serviciile și siguranța oferite vizitatorilor.

Fundația pentru Educația cu privire la Mediu, Foundation for Environmental Education (FEE), înființată în anul 1981, garantează faptul că zonele de plajă îndeplinesc cerințe stricte pentru a putea ridica Steagul Albastru (Blue Flag/ Bandera Azul), oferind turiștilor un sentiment de siguranță în ceea ce privește calitatea locurilor de vacanță pe care le vizitează.

A consemnat pentru Occidentul Românesc: Zoe Stoleru Martí

Foto și grafică: El Mundo și 20minutos