De la 1 iulie, Europa își deschide granițele pentru turismul internațional

După trei luni de izolare, Europa își deschide frontierele către turismul internațional, treptat și inegal. Membrii UE și ai spațiului Schengen planifică, începând cu 1 iulie, să le permită turiștilor să intre pe teritoriul lor fără obligația de a menține carantina, conform La Vanguardia.

Croația și-a redeschis granițele pentru zece țări: Slovenia, Ungaria, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Germania, listă pe care intenționează să o extindă treptat.

Începând cu 15 iunie, Belgia intenționează să redeschidă frontierele cu țările vecine: Franța, Germania, Olanda și Luxemburg.

Cipru, deși a anunțat că primește turiști începând cu 1 iunie, pentru această țară călătoria va fi posibilă doar din 20 iunie.

Germania planifică să elimine restricțiile de călătorie pentru 31 de țări europene începând cu 15 iunie. Pentru aceasta, trebuie îndeplinite condițiile sanitare și trebuie să continue o evoluție pozitivă a pandemiei.

Începând cu 22 iunie și Spania își redeschide frontierele, dar numai pentru Franța și Portugalia, urmând ca de la 1 iulie să accepte intrarea în țară a turiștilor internaționali. Condițiile sunt diferite pentru Insulele Canare și Baleare, unde intrarea străinilor va fi posibilă mai devreme de 1 iulie.

A consemnat: Mircea Fluieraș