SPANIA: Situația alegerilor la orele 13:30 – Record absolut de voturi exprimate

Coslada / Madrid

coslada [640x480]

În Spania afluenţa de votanţi la toate cele 38 de secţii a crescut constant şi masiv, astfel că, la orele 13:30 s-au înregistrat valori de vârf la aproape toate cele 12 secţii de votare organizate de Ambasada României la Madrid (în special Alcalá de Henares, Coslada şi Arganda del Rey), atât în ceea ce priveşte numărul cetăţenilor care deja au votat, cât şi în ceea ce priveşte timpul de aşteptare.

Aceeaşi situaţie se înregistrează la multe din secţiile de votare din restul zonelor Spaniei, conform informaţiilor primite de la consulatele care le organizează.

Numărul cetăţenilor care au votat până la orele 13:00 a fost de 4 (patru) ori mai mare decât cel înregistrat la aceeaşi oră în turul I.

Acest record absolut de voturi exprimate în Spania în această primă parte a scrutinului ilustrează inclusiv efectivitatea măsurilor adoptate de Ambasadă vizând dotarea secţiilor şi fluidizarea procesului, dată fiind această notabilă amplificare a capacităţii secţiilor de votare de procesare/oră.

În zona Madrid presiunea cea mai mare continuă să se înregistreze la secţia de votare din Alcalá de Henares, unde numărul persoanelor ce aşteaptă să voteze a crescut constant, ajungându-se ca la ora 13:30 timpul estimat de aşteptare să fie de aproape 4 ore, transmite într-un comunicat Ambasada României la Madrid.

Alte secţii de votare ce înregistrează o afluenţă foarte ridicată de votanţi sunt Coslada şi Arganda del Rey (ambele cu timp de aşteptare de cca. 3 ½ ore).

Timpul mediu de aşteptare, la ora 13:30, la secţiile de votare din zona Madrid:

– Alcalá de Henares: 4 ore

– Coslada: 3 ½ ore

– Arganda del Rey: 3 ½ ore

– Madrid 3 şi 4 (Consulat): 2 ½ ore

– Madrid 1 şi 2 (la Ambasadă): 1 oră

– Guadalajara: 2 ore

– Mostoles: 1 ½ ore

– Getafe: 1 ½ ore

În restul Spaniei, la secţiile de votare organizate de celelalte consulate ale României, afluenţa mai mare de votanţi se înregistrează la:

– Castellón de la Plana: 4 ore

– Valencia: 2 ½ ore

– Barcelona: 2 ½ ore

– Lerida: 2 ore

– Reus: 45 minute

– Zaragoza: 2 ½ ore

– Logroño: 2 ½ ore

– Bilbao: 1 oră

– Almeria: 1 ½ ore

Consulatul României la Madrid

1 [640x480]

Ambasada României la Madrid

ambasada [640x480]

Lerida

lerida [640x480]

Palma de Mallorca

palmade ma [640x480]

Reus

reus [640x480]