SPANIA: Situația alegerilor la orele 16:00 – De 3 ori mai mare decât în turul I, la aceeași oră

S P A N I A – Situaţia alegerilor la orele 16:00

Alcalá de Henares

alcala [640x480]

Participarea masivă la vot, mult peste cea înregistrată la orice proces electoral anterior, constituie nota definitorie a procesului de votare derulat până la ora 16:00 la toate secţiile ce operează pe teritoriul Spaniei. Astfel, numărul cetăţenilor care au votat până la orele 16:00 a fost aproape de 3 (trei) ori mai mare decât cel înregistrat la aceeaşi oră în turul I, respectiv cu 15.300 votanţi mai mult decât la aceeaşi oră în turul I, transmite într-un comunicat Ambasada Spaniei La Madrid. Acest record absolut de voturi exprimate în Spania, – în intervalul 07:00 – 16:00 -, a ilustrat inclusiv capacitatea mult ameliorată a capacităţii majorităţii secţiilor de votare de procesare.

În contextul acestei evoluţii notabil ascendente a fluxului de votanţi, la orele 16:00 se înregistrează încă un număr foarte mare de cetăţeni români în aşteptarea exercitării dreptului la vot la aproape toate cele 12 secţii de votare organizate de Ambasada României la Madrid (în special Alcalá de Henares, Coslada şi Arganda del Rey).

În zona Madrid, în continuare, presiunea cea mai mare se înregistrează la secţiile de votare din Alcalá de Henares, Coslada şi Arganda del Rey, unde numărul persoanelor ce încă aşteaptă să voteze este de ordinul sutelor, iar timpul de aşteptare de cca.3  (trei) ore.

Timpul mediu de aşteptare, la ora 16:00, la secţiile de votare din zona Madrid:

– Alcalá de Henares: 3 ½ ore

– Coslada: 3 ore

– Arganda del Rey: 4 ore

– Madrid 3 şi 4 (Consulat): 2 ½ ore

– Madrid 1 şi 2 (la Ambasadă): 1 oră

– Guadalajara: 3 ore

– Mostoles: 2 ½ ore

– Getafe: 1 ½ ore

În restul Spaniei, la secţiile de votare organizate de celelalte consulate ale României, o situaţie de maximă presiune se înregistrează la Barcelona, unde timpul de aşteptarea a ajuns la cca. 4 ore, similar cu cel înregistrat la Castellón de la Plana.

– Barcelona: cca. 4 ore

– Castellón de la Plana: cca. 4 ore

– Valencia: cca. 4 ore

– Lerida: 3 ore

– Reus: 2 ore

– Zaragoza: 1 ½ ore

– Logroño: 3 ore

– Bilbao: 2 ore

– Almeria: 2 ½ ore

– Palma de Mallorca: 1 oră

Barcelona

barcelona [640x480]

Ambasada României la Madrid

ambasada [640x480]

Consulatul României la Madrid

consulat madrid [640x480]