SPANIA: Alegeri prezidențiale 2014 – Turul II – Situația alegerilor la orele 12:00

Ambasada Madrid

madrid_alegeri_prez2014 [640x480]

La ora 12:00 (ora locală) s-a înregistrat o afluenţă de votanţi în permanentă creştere, ceea ce s-a reflectat în creşterea semnificativă a cozilor şi a timpului de aşteptare la câteva din cele 12 secţii de votare organizate de Ambasada României la Madrid (mai ales Alcalá de Henares, Coslada şi Arganda del Rey), precum şi la alte câteva din secţiile din teritoriu, conform informaţiilor primite de la consulatele care le organizează.

Astfel, în zona Madrid presiunea cea mai mare s-a înregistrat la secţia de votare din Alcalá de Henares, unde numărul persoanelor ce aşteaptă să voteze a crescut constant, ajungându-se ca la ora 12:00 timpul estimat de aşteptare să fie de 3-4 ore.

Alte secţii de votare ce înregistrează o afluenţă foarte ridicată de votanţi sunt Coslada (timp de aşteptare de cca. 3 ore) şi Arganda del Rey (timp de aşteptare de cca. 3 ore).

Cele două secţii menţionate -Alcalá şi Coslada -, concentreză în prezent cea mai mare parte a resurselor suplimentare (mai ales personal de sprijin în afara secţiei) trimise de Ambasadă pentru depresurizarea secţiilor aglomerate. Personalul de sprijin continuă să ofere cetăţenilor sprijin pentru pregătirea documentaţiei necesare votării, precum şi informaţii în timp real asupra secţiilor din imediata vecinătate la care se înregistrează un timp mediu de aşteptare net inferior (mai ales Madrid 3 şi Madrid 4 -la Consulat, aflate la doar 10 min. cu transportul în comun de Coslada), precizează Ambasada Madrid.

Timpul mediu de aşteptare, la ora 12:00, la secţiile de votare din zona Madrid:

– Alcalá de Henares: 3 ore şi ½

– Coslada: 3 ore

– Arganda del Rey: 3 ore

– Madrid 3 şi 4 (Consulat): 1 oră şi ½

– Madrid 1 şi 2 (la Ambasadă): 1 oră

– Mostoles: 1 oră

– Guadalajara: 1 oră

– Getafe: 40 minute

În restul Spaniei, la secţiile de votare organizate de celelalte consulate ale României, afluenţa mai mare de votanţi se înregistrează la:

– Castellón de la Plana: 3 ore

– Valencia: 2 ore

– Barcelona: 2 ore

– Lerida: 2 ore

– Zaragoza: 90 minute

– Logroño: 90 minute

– Almeria: 40 minute

 

Alcalá de Henares /Madrid

alcala_alegeri_prez2014 [640x480]

 

Barcelona

 

barcelona_alegeri_prez2014 [640x480]

Coslada /Madrid

coslada_alegeri_prez2014 [640x480]