Sărbătoarea Diasporei: Iașul este acasă! – Ediția 2021

Ziua de vineri, 27 august 2021, Primăria Municipiului Iași o dedică informării românilor din diaspora asupra oportunităților de angajare pe piața muncii ieșene, eveniment organizat în cadrul programului Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă! – ediția 2021.

În parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM Iaşi) va facilita întâlniri cu angajatorii în căutare de forță de muncă, într-un mediu prietenos, pe esplanada din fața Primăriei cât și în incinta sălii „Vasile Pogor” din cadrul acesteia. Evenimentul se va desfășura între orele 10:00 – 18:00, accesul publicului fiind gratuit.

Agenții economici își vor promova activitatea și oferta de locuri de muncă în cadrul standurilor puse la dispoziție gratuit sub egida unui „Târg de Cariere”.

Cetățenii români din diaspora care doresc să se reîntoarcă acasă și să devină persoane active pe piaţa muncii au acum oportunitatea de a interacţiona direct cu potenţiali angajatori ieşeni sau de a primi informațiile prin intermediul familiilor, prietenilor sau reprezentanților Biroului Diaspora din cadrul Primăriei.

Biroul Diaspora transmite săptămânal oferta locurilor de muncă puse la dispoziție de AJOFM către oficiile diplomatice și consulare, centrele consulare, asociațiie românești din diaspora și mass-media de limba română din afara granițelor.

Problemele românilor din diaspora privind reintegrarea pe piaţa muncii constituie o prioritate naţională şi necesită o abordare integrată şi asumată atât de către Serviciul Public de Ocupare cât şi de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Românii reveniți în țară vor fi sprijiniți financiar și logistic în vederea deschiderii unei afaceri, subvenționării unui loc de muncă sau cuprinderii într-un program de formare profesională pentru adulți.