Dornici să revină la normal, tinerii din Spania se vaccinează fără stimulente

Mai multe țări din Uniunea Europeană au luat o serie de măsuri pentru a-și convinge cetățenii să se vaccineze. Spaniolii, printre cei mai afectați de pandemie, stau acum la coadă pentru imunizare fără să aștepte stimulente, dornici de-a reveni cât mai curând la normalitate, relatează ABC.

În acest context, cetățenii spanioli cu vârsta de peste 80 de ani sunt deja complet vaccinați, iar 84,4% dintre cei cu vârsta de 60 de ani. Încă din 12 iulie, tinerii de până la 16 ani din Madrid au început să solicite programare pentru a se imuniza.

În ceea ce privește procentul populației cărora li s-a administrat cel puțin o doză, Spania se află pe locul 11 la nivel mondial și pe locul 4 în Uniunea Europeană.

Doar 5% din cetățenii Spaniei nu sunt dispuși să se vaccineze, mult sub statistica din Franța (13%) sau Statele Unite (19%), potrivit unui sondaj făcut de Morning Consult.

„În strategia sa împotriva pandemiei, Spania și-a pus cea mai mare parte din credință în vaccinare, și oamenii au crezut în ea”, a declarat doctorul Quique Bassat Orellana, cercetător la Institutul Global de Sănătate din Barcelona.

Foto: elmundo.es