Oradea a început un nou proiect gigant pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor

Autorităţile orădene anunţă că au început lucrările pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir. Este o operaţiune de amploare la finalul căreia axa pe care există transport în comun, trafic de navetişti şi acces către zonele de servicii şi producţii va fi complet modernizată, scrie ZF.

Primăria Oradea anunţă că au început lucrările pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir. La final, artera va avea patru benzi, linie de tramvai, spaţiu verde cu un aliniament verde, pistă de biciclete, trotuar şi locuri de parcare paralele cu bordura.

„Lucrările au început azi cu decopertarea pavajului zonei pietonale aflate vizavi de sediul Direcţiei pentru Agricultură Bihor. Se lucrează pe tronsonul cuprins între Strada Arieşului şi Strada Muntele Găina, urmând să fie efectuate săpăturile la cotă pentru realizarea pistei de biciclete şi a trotuarului. Pentru că este un proiect de mare amploare, care va presupune şi deranj în trafic, ne cerem scuze orădenilor pentru inconveniente care vor apărea în circulaţie. Suntem convinşi că după finalizarea lucrărilor, orădenii şi nu numai, vor beneficia de un confort sporit în trafic, coridorul Nufărul – Cantemir având un rol important în transportul de călători, preluând prin relaţia transportului în comun, atât tramvai cât şi autobuze, tot traficul de navetişti din Zona Metropolitană şi nu numai, spre zonele de servicii, producţie sau funcţionale”, a anunţat primarul oraşului Oradea, Florin Birta.

Lucrarea care este realizată cu fonduri europene, va fi gata peste 20 de luni.