Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, va avea consultări politice cu omologul său spaniol, Arancha González Laya

Ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea miercuri, 3 februarie 2021, consultări politice cu Arancha González Laya, ministrul afacerilor externe, Uniunii Europene şi cooperării al Regatului Spaniei, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează la București, la invitația omologului român, precizează Ambasada României în Regatul Spaniei.

Vizita, care are caracter simbolic, fiind prima din acest an a demnitarului spaniol, se realizează în contextul aniversării, în 2021, a 140 de ani de relații diplomatice bilaterale și prefațează debutul unui calendar bogat de evenimente politico-diplomatice, de diplomație publică și culturale pentru celebrarea momentului aniversar.

În cadrul convorbirilor, cei doi miniștri vor aborda o serie de teme de actualitate de interes comun de pe agenda bilaterală, europeană și internațională. Convorbirile celor doi șefi ai diplomațiilor vor evidenția relevanța deosebită și substanța Parteneriatului Strategic dintre România și Spania, precum și importanța numeroasei comunități de români din Spania, care este foarte bine integrată în societatea statului-gazdă.

Totodată, vizita va pregăti substanța și rezultatele concrete ale primei reuniuni comune a celor două guverne, planificată a avea loc în acest an.

La încheierea consultărilor bilaterale, șefii celor două diplomații vor susține declarații comune de presă, care pot fi urmărite miercuri, 3 februarie 2021, live pe contul oficial de Facebook al MAE, începând cu ora 11:45 (ora României), menționează sursa citată.