Maria Grapini: Voi pleda pentru o schemă de ajutor de stat, dedicat IMM-urilor

Maria-Grapini [640x480]

Reporter: România s-a remarcat în Europa în ultimii ani printr-o imagine nu tocmai pozitivă. Cum v-aţi propus dumneavoastră că viitor europarlamentar să luptaţi pentru schimbarea imaginii României în ţările europene?

Maria Grapini: În Parlamentul European, dincolo de interesele specifice care ţin de doctrine, noi, europarlamentarii români trebuie să ne unim şi să vorbim pe o singură voce atunci când este în joc interesul naţional. Le lansez de pe acum viitorilor mei colegi europarlamentari invitaţia de a lasă deoparte orgoliile atunci când vom avea de susţinut interesul României! Voi face lobby printre colegii mei europeni pentru a mă susţine să promovez, în ţările lor, valorile româneşti. Mă gândesc, de exemplu, la evenimente comune cu alte ţări, evenimente bilaterale sau regionale, astfel încât să ne ajutăm între noi în a ne face cunoscute valorile şi tradiţiile româneşti. Vreau să mă implic mai mult în promovarea brandurilor autohtone ca branduri de ţară. Lunar, putem organiza la Bruxelles şi Strasbourg, dar şi în alte capitale europene, evenimente prin care să ne promovăm produsele româneşti şi naturale. România trebuie să îşi promoveze valorile autentice, tradiţionale astfel încât să arate europenilor adevărata imagine a României.

Reporter: Cum veţi putea veni, din Parlamentul Ruropean, în sprijinul Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România ?

Maria Grapini: Aş vrea să menţionez deocamdată doar câteva aspecte. Voi constitui un un grup consultativ permanent, din reprezentanţii IMM-urilor şi cei ai patronatelor din România, cu care voi stabili un dialog permanent şi mă voi consulta în susţinerea diferitelor poziţii, măsuri în Parlamentul European. Voi pleda pentru o schemă de ajutor de stat, dedicat IMM-urilor, având în vedere numărul mic faţă de alte state europene, dar şi de decalajul de sustenabilitate.

Reporter: România are nevoie de o relaţie de comunicare şi negociere solidă cu statele din Europa, dar mai ales cu cei de la Brussel şi Strasbourg. Cum veţi ajuta dumneavoastră în dezvoltarea şi consolidarea acestei relaţii dintre mediul de afaceri din România şi Parlamentul European?

Maria Grapini: De multe ori, deciziile care se iau la Bruxelles, fie în PE, fie în CE, ajung destul de greu la beneficiarii din ţară, care au nevoie de ele, iar atunci nu sunt înţelese corect de către beneficiari. Îmi propun să ajut la aducerea acestor informaţii în ţară, cu explicaţiile necesare, astfel încât ele să fie înțelese de către toţi cei care fac parte din mediul de afaceri.