Patru femei din România umilite de către fani ai clubului PSV Eindhoven – Ambasada Olandei își cere scuze

paza mayor

Scenele inumane cu cele patru femei din România care au fost umilite în Plaza Mayor din Madrid de către suporterii echipei olandeze PSV Eindhoven, au oripilat opinia publică din Spania și nu numai.

Reamintim că aceștia au aruncat în femei cu monede şi le-au cerut să facă flotări ca să primească alţi bani. Distracția olandezilor a fost întreruptă de către polițiștii spanioli care au intervenit la solicitarea trecătorilor revoltați de atitudinea suporterilor echipei PSV Eindhoven.

Președintele guvernului spaniol, Mariano Rajoy a declarat la un post de televiziune că este cel mai josnic moment pe care l-a văzut în viaţa sa. „Mă simt îngrozitor. Este cel mai josnic gest pe care l-am văzut în viaţa mea. Este revoltător”, a declarat Mariano Rajoy.

Reacții au apărut și din partea Ambasadei Olandei la Madrid care şi-a cerut scuze pentru incident, iar preşedintele clubului PSV Eindhoven, Toon Gerbrands a declarat printre altele că: „Vom face tot posibilul să-i găsim pe vinovaţi, le vom interzice accesul pe stadion și chiar mai mult”.

O situație fără precedent preluată de către posturile de televiziune și presa scrisă și online din Spania, precum:

http://deportes.elpais.com/deportes/2016/03/15/champions/1458058756_705557.html

https://es.noticias.yahoo.com/rajoy-reprueba-dureza-actitud-repugnante-aficionados-psv-madrid-211402187.html

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Reactii+diplomatice+patru+femei+umilite+de+suporteri+olandezi

http://www.elperiodico.com/es/noticias/deportes/aficionados-del-psv-denigran-grupo-mujeres-que-pedia-limosna-madrid-4978401

http://www.20minutos.es/deportes/noticia/aficionados-psv-humillan-mujeres-limosna-madrid-2698558/0/

http://www.elplural.com/2016/03/16/mano-dura-contra-los-ultras-del-psv-eindhoven-que-humillaron-unas-rumanas-en-madrid

http://radiohuancavilca.com.ec/deportes-internacionales/2016/03/16/detenidos-seis-hinchas-del-psv-danos-desordenes-publicos/#

Mircea Fluieraș – Colaborator OR