Destine distruse de comuniști

12 Iulie 2018
image description

În 1912 s-au stabilit pe Valea Mureșului, aproape de Arad. Erau tineri, medici amândoi și aveau lumea la picioare. Și-au dedicat viața salvând și îngrijind oameni atât în cele două războaie mondiale cât și în viața de zi cu zi, găsind timp să-și educe cei doi copii după cele mai sănătoase principii de viață. Au fost respectați și iubiți. Pentru dăruirea lor, pentru profesionalismul lor, pentru seriozitatea și cinstea de care au dat dovadă în fiecare clipă a vieții.

Ajungând la putere, comuniștii le-au furat dreptul de-a mai profesa, bunurile și identitatea, oferindu-le două locuri de muncă la un C.A.P.: șofer pe camionul care aparținuse famliei și femeie de serviciu. Au fost umiliți, batjocoriți și denigrați de o gașcă de derbedei inculți, proveniți din prostimea săracă și transformați peste noapte în ofițeri de securitate și mari activiști de partid.

Batjocura și umilința au îndurat-o și cei doi copii, și copiii acestora. Zeci de ani, trei generații de oameni au îndurat și suportat talpa grea și necruțătoare a comuniștilor. Zeci și zeci de ani, bunicii, părinții și nepoții, toți laolaltă, au fost urmăriți de securitatea comunistă.

După mai bine de 65 de ani, descendenții acestei familii reușesc să facă lumină și să recupereze identitățile furate de către cea mai josnică și mai mizerabilă clasă politică.

Destine distruse de comuniști: o carte de 328 de pagini de documentare, declarații și istorie. Patru ani de muncă a doi jurnaliști și a unui redactor de investigații. 328 de pagini cutremurătoare despre viața a trei generații, victime a unui regim diabolic ale cărui metehne le mai întâlnim și astăzi… Carte editată în limba română și engleză de JeTT Media Group și Nova Science Publishers, Inc. Los Angeles, California.

  • Autor: Kasandra Kalmann Năsăudean
  • Coautori: Michael Harrison Cronkite și Cristian Ioanovics Guitars
  • Traducere și corectură: Corina H. Simonescu și Krista Fluieraș

Lansarea cărții în limba română, ediția 2015 reeditată, va avea loc pe data de 28 iulie 2018 în cadrul UMA Málaga, iar în limba engleză pe data de 24 noiembrie 2018, în UC Davis Sacramento, California.

A consemnat: Andra Mateescu Gutierez