COVID-19: Spania va reduce treptat măsurile de izolare

Spania va începe să reducă treptat măsurile adoptate în starea de urgență, a anunțat premierul Pedro Sánchez, joi, 9 aprilie a.c. Totodată, premierul spaniol a cerut Parlamentului să aprobe cererea sa de a extinde starea de urgență până în data de 26 aprilie, anunță rtve.es.

Potrivit Ministerului Sănătății, numărul de noi cazuri pozitive de coronavirus a scăzut din nou, ceea ce confirmă un proces aflat în scădere, după suișuri și coborâșuri timp de aproape două săptămâni.

„Am atins vârful pandemiei și acum începe procesul de scădere” a spus Pedro Sánchez, avertizând totuși, că revenirea la normal se va face în etape. Premierul a făcut apel la unitatea forțelor politice în această criză și a afirmat că Spania va trece printr-o perioadă de tranziţie. „Nu ştim ce fel de normalitate vom recupera”, a precizat Pedro Sánchez, care a mai spus că planul este progresiv, eşalonat şi dur, cu menținerea măsurilor de igienă personală, colectivă și de control ale epidemiei.

Șeful guvernului spaniol a mai spus că „Europa nu își permite să ignore virusul” și a cerut premierilor să se unească și să solicite un răspuns unificat la criză. „Uniunea Europeană este în pericol dacă nu există solidaritate în privința virusului”.

Guvernul spaniol a cerut legislativului prelungirea stării de urgență până la data de 26 aprilie a.c.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.