Consulatul General al României la Madrid lansează înscrierile pentru Alegerile din 2024

425

Consulatul General al României la Madrid pune accentul pe desfășurarea în cele mai bune condiții a alegerilor din 2024, considerându-le o prioritate majoră. În acest context, implicarea activă a comunității românești din Spania în procesul electoral reprezintă un element esențial pentru asigurarea dreptului de vot al cetățenilor români.

Pentru a facilita participarea cetățenilor români la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024, Consulatul General al României la Madrid lansează procesul de înscriere pentru membrii secțiilor de votare propuse în circumscripția sa.

Cetățenii români interesați să se implice în organizarea alegerilor pot completa formularul de înscriere până cel târziu marți, 7 mai 2024 (inclusiv). Este important de menționat că lista secțiilor de votare organizate în străinătate va fi comunicată cu cel puțin 30 de zile înainte de ziua votării.

Prin completarea formularului, cetățenii români își manifestă intenția de a participa ca membri în comisiile de votare din localitățile lor.

Consulatul General al României la Madrid încurajează toți cetățenii români eligibili să se implice activ în acest proces democratic, asigurând astfel o desfășurare corectă și transparentă a alegerilor.

A consemnat: Occidentul Românesc
Sursă: Consulatul General al României la Madrid