Record de turiști străini în Insulele Canare în luna martie: Peste 1 milion și jumătate de vizitatori

319

Insulele Canare, una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa, au stabilit un nou record în luna martie pentru sosirea turiștilor internaționali. Conform rapoartelor recente emise de către Institutul Național de Statistică (INE), în luna martie, 1.543.234 de vizitatori internaționali au pășit pe plajele și străzile pitorești ale Arhipelagului spaniol, marcând o creștere impresionantă de 18,94% față de aceeași lună a anului precedent.

Această creștere remarcabilă a reprezentat nu doar o confirmare a capacității Insulelor Canare de a atrage un număr tot mai mare de vizitatori din întreaga lume, ci și un semn al revigorării sectorului turistic în regiune. În total, acești turiști au cheltuit 2.325,39 milioane de euro în timpul șederii lor, reflectând o creștere semnificativă de 20,87% în cheltuielile totale comparativ cu anul anterior.

Martie 2024 va rămâne în analele istoriei Insulelor Canare nu doar ca luna cu cea mai mare sosire de turiști internaționali, ci și ca luna cu cea mai mare cheltuială înregistrată într-o perioadă similară. Cheltuiala medie zilnică a fiecărui turist a fost de 172 de euro, reprezentând o creștere de 6,28% față de anul precedent, cu o durată medie a șederii de 8,74 zile. Astfel, cheltuiala medie totală pe turist pe durata șederii a atins 1.507 euro, în creștere cu 1,62% față de martie anului precedent.

Această tendință ascendentă nu se limitează doar la luna martie, ci se extinde pe întreg primul trimestru al anului. Din ianuarie până în martie, Insulele Canare au primit un număr total de 4.272.290 de turiști internaționali, marcând o creștere de 14,31% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere constantă a fluxului de vizitatori a contribuit la o cheltuială totală acumulată de 6.509,24 milioane de euro, înregistrând o creștere de 19,89% față de primul trimestru al anului trecut.

Aceste date subliniază nu doar poziția Insulelor Canare ca una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume, ci și importanța vitală a turismului în economia regională. Insulele Canare s-au remarcat ca fiind cea mai vizitată comunitate autonomă din Spania, atrăgând 24,31% din totalul turiștilor internaționali care au vizitat țara, urmată de Catalonia cu 21,21% și de Andaluzia cu 15,13%.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí – Occidentul Românesc
Informații și foto: CANARIASENRED

Nota Redacției:
Insulele Canare, un arhipelag format din șapte insule principale, reprezintă un paradis turistic pentru vizitatorii din întreaga lume. Cu peisaje spectaculoase, plaje întinse și o gamă variată de activități recreative, Insulele Canare oferă o experiență de vacanță memorabilă pentru toate gusturile și preferințele.