Campania „Un mărţişor de acasă” a ajuns şi la Lisabona

Campania „Un mărţişor de acasă”, iniţiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni împreună cu misiunile diplomatice ale României, sprijinită şi de Televiziunea Română, a ajuns şi la Lisabona.

La Școala din Azeitáo, regiunea Arrábida, unde anul trecut a fost amenajat spațiul românesc permanent „Fereastră către România”, s-au deschis porţile către mărțișorul românesc, conform MpRP.

Inedită pentru portughezi, tradiția Mărțișorului a fost prezentată de către elevii cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, îndrumati de profesoara Rodica Covaci. După expunerea legendelor Mărțișorului, participanții – elevi și profesori – au învățat să confecționeze mărțișoare pentru cei dragi. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare, datorată implicării profesorilor portughezi şi români care răspund cu entuziasm la astfel de inițiative.

Săptămâna Mărțișorului a debutat în Portugalia la Școala din Azeitáo, regiunea Arrábida, despre care Blaga scria că este „locul unde se sfârşeşte pământul şi începe marea”. Manifestările vor continua cu „Serile ACASĂ ale Ambasadei României la Lisabona: un mărțișor din România”.