Ambasada României în Spania organizează un atelier destinat copiilor, pentru confecționat mărțișoare


Ambasada României în Spania în parteneriat cu Muzeul Costumului și Ambasada Republicii Moldova organizează sâmbătă, 4 martie 2017, un atelier destinat copiilor pentru confecționarea simbolului primăverii: mărțișorul.

Acțiunea se va desfășura în incinta Muzeului Costumului (Museo del Traje), situat în Avenida de Juan de Herrera nr.2, din Madrid, între orele 17:00 și 18:30, iar participarea vizitatorilor este gratuită, în limita locurilor disponibile. Conform ambasadei, evenimentul se înscrie în seria de activități organizate de Clubul “Museo a mano” din cadrul Muzeului Costumului.

La buna desfășurare a evenimentului vor contribui profesori de limba română înscriși în programul Limbă, Cultură și Civilizație Românească aparținând Guvernului României și reprezentanți ai asociației Spania – R. Moldova “Tricolor”.

Cum tradiția arată că aceste mărțișoare se oferă începând cu data de 1 martie, copiii participanți la atelier, își vor putea confecționa propriul mărțișor, pentru ca apoi să îl ofere celor dragi.

Mărțișorul (diminutivul lui Martie) este un simbol devenit tradițional în România, Republica Moldova și Bulgaria, prin care se celebrează sosirea primăverii, cu prospețimea și veselia ei, precum și victoria binelui asupra răului reținută de tradițiile ancestrale din zonă.

Sursa: Ambasada României în Regatul Spaniei