Bruxelles: Dezbaterea românească despre viitorul instituțiilor europene

Poster-Bruxelles-27052013 [640x480]

Luni, 27 mai 2013, ora 18:30, la Bruxelles, in incinta Parlamentului European, va avea loc conferinta–dezbatere “Romania si viitorul institutiilor europene”.

Au confirmat prezenta la dezbateri:

Titus CORLATEAN – Ministrul Afacerilor Externe,

Nicolae PAUN – Decan la Facultatea de Studii Europene Cluj-Napoca,

Alina BARGAOANU – Rector la SNSPA Bucuresti,

Ciprian TANASESCU – Eurodeputat

Dan LUCA – Presedinte “Casa Europei” (moderatorul dezbaterii)

Unde se plaseaza Romania in dezbaterea despre viitorul institutiilor europene si al Uniunii Europene in general? Ce va insemna pentru Romania, ca si stat membru, un nou Tratat al UE?

Incercam sa gasim raspuns la aceste intrebari formand un consortiu pe axul Bruxelles – Bucureşti – Cluj, implicand atat societatea civila organizata, cat si lumea academica interesata de acest subiect. Partenerii acestui proiect atipic, care incearca sa tina ancorata Romania la dezbaterea contemporana sunt: Facultatea de Studii Europene Cluj, SNSPA Bucuresti, Institutul de Cercetari Europene Cluj, GrupRomania Bruxelles, Clubul “Romania-UE” Bruxelles si “Casa Europei” Cluj. Partenerul media este EurActiv Romania.

„Acest tip de exercitiu public de reflectie poate reprezenta o sursa valoroasa de idei in contextul dialogului institutional de la nivelul Uniunii” (Titus CORLATEAN)

Prima dezbatere publica a avut loc pe 15 februarie 2013, la Cluj, in incinta Facultatii de Studii Europene. Studiul de 24 de pagini, provenit din dezbaterea de la Cluj, se poate acum accesa online.

Cei care doresc sa participe la dezbaterea de la Bruxelles sunt rugati sa trimita un mesaj (nume, data nasterii) la adresa info@casaeuropei.eu pana cel tarziu 13 mai 2013.