Amsterdam: Producători români prezenți la Târgul Internaţional PLMA’s „World of Private Label” 2015

news-plma_world_of_private_label_1

 

Şaptesprezece producători români de alimente au participat, în perioada 19-20 mai a.c., la Amsterdam, la târgul internaţional PLMA’s „World of Private Label”.

Andromi Com, Caroli Foods Group, Cristim 2 Prodcom, Derpan, Dunicec Com, Kosarom, Italprod, Lamira Design, Meddes Concept, Natural, Orlando Import Export 2001, Pambac, Rostar Logistic Investment, Scandia Romana, Tip Top Food Industry, United Brands of Balkans şi Vascar şi-au promovat oferta de export atât în standul României, cât şi în cadrul seminariilor premergătoare târgului.

Târgul Internaţional PLMA’s „World of Private Label” 2015 a promovat produse ca: alimente proaspete, congelate si refrigerate, alimentare uscate, băuturi, dar si categorii de produse non-alimentare.

Abordarea pieţei europene de brand privat reprezintă o opţiune reală pentru producătorul român de alimente în contextul globalizării pieţei de profil. Acest instrument de piaţă reprezintă cea mai eficientă metodă pentru deschiderea noilor pieţe si pentru iniţierea de parteneriate bazate pe desfacerea produselor destinate comerţului modern.

PLMA’s „World of Private Label” oferă posibilitatea producătorilor şi exportatorilor să construiască programe de promovare pentru produse tip “private label”. La ediţia din acest an a târgului, au fost prezente peste 4.000 de firme expozante din 70 de ţări cu 56 pavilioane naţionale şi regionale. Cele mai mari reţele de supermarketuri si hipermarketuri, discounteri, distribuitori şi importatori din 115 de ţări au vizitat pavilioanele expozitionale.

In incinta complexului expozitional, au fost organizate “pre-show seminars” pentru informări si contacte de afaceri, precum şi o expoziţie specială pentru produse alimentare inovative.

Producătorii români prezenţi la evenimentul expoziţional de la Amsterdam sunt certificaţi după cele mai exigente standarde privind managementul calităţii (IFS, BRC etc.).

Participarea acestora cu pavilion românesc a fost organizată de Ministerul Economiei, Comerţului si Turismului, împreuna cu Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR, membră a Federaţiei Naţionale PRO AGRO.