Madrid: A treia ediție a campaniei de informare “UE mai aproape de tine”

49

IMG_0111 [640x480]

Vizita la sediul Reprezentanței Comisiei Europene și al Oficiului Parlamentului European

La 19 mai 2015, Ambasada României la Madrid a organizat vizita la sediul Reprezentanței Comisiei Europene și al Oficiului Parlamentului European din Madrid, a unui grup de elevi de origine română însoțiți de profesorii coordonatori, participanți la programul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR) din Comunitatea Madrid. Grupul de elevi și profesori a fost însoțit de dna. Anamaria Almăşan, ministru consilier și dna. Monica Revecu, secretar I, din partea Ambasadei României.

Cu prilejul acestei vizite, elevii și profesorii au avut discuții cu dna. Isabel Mateo din partea Oficiului Parlamentului European și dna. Maria Teresa Frontan din partea Reprezentanței Comisiei Europene, ambele reprezentante insistând, într-o manieră interactivă și destinsă, asupra principalelor repere în evoluția Uniunii Europene, simbolurilor, principiilor și valorilor împărtășite de statele membre UE, precum și asupra modului de funcționare a instituțiilor europene. Pe lângă emoția acestei întâlniri, la finalul vizitei copiii au avut bucuria de a primi numeroase surprize relaționate cu UE, pregătite de amfitrioni.

Vizita s-a înscris în seria de evenimente organizate, respectiv sprijinite de Ambasada română din Madrid în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei de informare intitulate “UE mai aproape de tine”.
Pe lângă dezvoltarea conceptului pe parcursul celor 3 ediții, campania de informare a reușit să ajungă la tot mai mulți copii de la un an la altul. Astfel, prin implicarea directă a profesorilor LCCR, la ediția din acest an vor fi mai aproape de UE peste 800 de copii din Comunitățile Madrid (ex. capitala Madrid, Alcala de Henares, Aranjuez, Arganda del Rey, Arroyomolinos, Azuqueca de Henares, Coslada, Fuenlabrada, Rivas Vaciamadrid, San Agustin de Guadalix, San Fernando de Henares, Talamanca del Jarama, Torrejon de Ardoz, Torrelaguna) și Castilla-La Mancha (Guadalajara, Albacete, Villarrobledo, La Roda).

Ambasada României reiterează şi pe această cale mulțumirile sale şcolilor unde învaţă elevii de origine română pentru deschiderea cu care au întâmpinat inițiativa Ambasadei române, profesorilor coordonatori, precum şi Reprezentanţei Comisiei Europene, Oficiului Parlamentului European, Centrului de Documentare Europeană din Comunitatea Madrid și Centrului de informare Europe Direct Coslada pentru întreg sprijinul acordat și facilitarea a numeroase materiale privind UE pentru elevi.
O fotocronică a vizitei din 19 mai 2015 este disponibilă pe pagina de Facebook a Ambasadei
https://www.facebook.com/ambasada.madrid

IMG_0113 [640x480]

IMG_0103 [640x480]

IMG_0090 [640x480]