Promovarea proiectului LCCR în Comunitatea Madrid

39

IMG_0146 [640x480]

La data de 19 mai a.c., Ambasada României la Madrid a organizat, cu sprijinul Departamentului pentru Organizare Școlară al CRIF “Las Acacias” (Centrul Regional de Inovare și Formare), o sesiune informativă de promovare a proiectului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR) pentru școlile din Comunitatea Madrid.

Evenimentul a avut ca obiectiv principal familiarizarea participanților cu proiectul LCCR, răspunzând totodată solicitărilor punctuale ale participanților implicați deja în proiect. La eveniment au participat aprox. 30 de persoane, reprezentanți ai Consejería de Educación (Ministerul regional al educației din Comunitatea Madrid), ai diverselor structuri administrative teritoriale din Comunitatea Madrid, directori de școli, reprezentanți ai Institutului Limbii Române (ILR).

Cu această ocazie, dna. Monica Revecu, secretar I în cadrul Ambasadei României la Madrid, a făcut o prezentare detaliată a proiectului LCCR, a evoluției acestuia și a beneficiilor pe care îl prezintă mai ales pentru comunitatea românească. Dna. Mihaela Cucu, profesor LCCR, a oferit participanților informații practice privind înscrierea în proiect și colaborarea avută cu școlile spaniole. De asemenea, au avut scurte intervenții directorii școlilor CEIP Antonio Machado, dna. Vicenta Garcia Martin del Burgo și ai Colegiului Timon, dl. Joan Llorca, care au prezentat experiența pozitivă avută în cadrul proiectului LCCR, apreciind buna pregătire a elevilor români și a profesorilor LCCR. Proiectul LCCR se derulează în Comunitatea Madrid din anul 2007, predând în prezent 25 profesori LCCR în 105 școli, beneficiind de proiect peste 2500 elevi români.

IMG_4044 [640x480]