Acord de Parteneriat între LSRS şi Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni

43

LSRS

Washington D.C. În data de 13 iunie, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a făcut un nou pas important spre o colaborare mai eficientă cu instituţiile Statului Român, încheind un acord de cooperare cu Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni, Domnul Cristian David.

Acordul vizează o întărire a relaţiilor între cele două părţi semnatare prin acţiuni comune şi sprijin reciproc în vederea eficientizării comunicării cu românii din diaspora şi în special cu tinerii studenţi şi absolvenţi de studii în universităţile străine. Se doreşte astfel o conştientizare la cel mai înalt nivel a importanţei strategice pe care această comunitate o are pentru România.

Principalele direcţii de acţiune evidenţiate în acest acord sunt:

  • Dezvoltarea şi fructificarea oportunităţilor academice şi de carieră pentru studenţii şi absolvenţii români de peste hotare prin susţinerea evenimentului offline de cariere „Hai Acasă!”.
  • Facilitarea dialogului dintre comunităţile româneşti şi instituţiile Statului Român prin organizarea unor conferinţe şi mese rotunde în cadrul instituţiilor diplomatice şi culturale româneşti din diaspora pe tema revenirii în România.
  • Amplificarea şi consolidarea relaţiilor de cooperare economică cu diaspora şi partenerii externi prin organizarea unor evenimente de business centrate pe perspective de investiţii în România.
  • Promovarea imaginii României în lume prin organizarea de evenimente specifice.

„Liga noastră şi-a asumat încă de la lansare un obiectiv fundamental: coagularea comunităţii studenţilor şi absolvenţilor români de peste hotare şi reorientarea ei spre România. Acest memorandum cu Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni este atât o recunoaştere a eforturilor noastre, ca organizaţie, cât şi un semnal pozitiv că Statul Român conştientizează importanța strategică a capitalului uman românesc din străinătate” a declarat, cu ocazia semnării acestui acord, Sebastian Burduja, Preşedinte de Onoare şi Co-Fondator al LSRS.

Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni au convenit să coopereze pentru derularea unor proiecte comune cu caracter cultural, educaţional şi social.