Brunete: “UE mai aproape de tine” – Întrevedere cu copiii români

2013.06.19_UE_Brunete1x

La 19 iunie a.c., în cadrul ciclului de întâlniri cu titlul “UE mai aproape de tine”, Anamaria Almăşan, consilier pentru afaceri europene în cadrul Ambasadei României din Madrid, s-a reunit la Colegiul Public Batalla de Brunete din localitatea Brunete, cu copii de origine română, elevi ai doamnei profesoare Paula Manolache. La această reuniune au asistat și părinții copiilor.

Desfășurată într-o manieră interactivă și distractivă, reuniunea a urmărit apropierea elevilor și părinților acestora de valorile şi simbolurile europene, o atenție specială fiind acordată diversității culturale europene şi apartenenţei României la UE.

Îndrumaţi de profesoara Paula Manolache, copiii au oferit un spectacol de cântece şi poezii pentru a marca finalul anului școlar și au primit cu bucurie surprizele pregătite de Ambasada română.

Datorită sprijinului profesorilor de limbă română din Comunitatea Madrid, ciclul de seminarii „UE mai aproape de tine” se derulează în lunile mai şi iunie 2013, contând pe participarea a aprox. 400 de elevi de origine română şi colegii lor de cursuri.

Ambasada României doreşte să mulţumească şi pe această cale şcolilor unde învaţă elevii de origine română, profesorilor coordonatori de limba română, precum şi Reprezentanţei Comisiei Europene, Oficiul Parlamentului European din Madrid, Centrului de Documentare Europeană din Comunitatea Madrid și Centrul de informare Europe Direct Coslada pentru deschiderea manifestată faţă de iniţiativa Ambasadei şi întreg sprijinul acordat.

O fotocronică a evenimentului se găseşte pe pagina de Facebook a Ambasadei

https://www.facebook.com/ambasada.madrid