25 de români ținuți în sclavie în Onda, provincia Castelló din Spania, au fost eliberați

Duminică, 1 martie a.c., mai mulți români care erau ținuți pe post de sclavi în localitatea Onda, provincia Castelló, din estul Spaniei, au fost descoperiți de către Garda Civilă locală și eliberați. Potrvit autorităților spaniole, citate de presa locală și euroweeklynews 25 de români erau ținuți cu forța în condiții de sclavie, într-o locuință din Onda.

Într-o parte a casei respective, cei 25 de români erau înghesuiți în condiții de neimaginat, astfel că și câte trei persoane împărțeau un singur pat și primeau o cantitate mică de mâncare. Românii erau luați dimineața cu o mașină și aduși înapoi noaptea târziu. Pe timpul zilei munceau în livezile cu portocali până seara, când erau duși, din nou, în locuință. Cei mai mulți dintre ei nu știau să scrie sau să citească și erau ținuți pentru a fi exploatați.

În cealaltă parte a casei, ar fi fost o cameră spațioasă, cu o baie care avea jacuzzi și mobilier modern. „Nimeni nu a îndrăznit să treacă linia imaginară care separa aceste două lumi de acolo, a celor care exploatează și a celor care erau exploatați. Ei erau aduși și scoși din casă printr-o ușă din spatele casei, nepermițându-le să traverseze casa”, au precizat autoritățile.

În urma mai multor investigații, un cuplu a fost arestat și acuzat pentru trafic de persoane, urmând să se stabilească ce sentință va primi fiecare dintre ei.

Foto: euroweeklynews.com