Un nume românesc de succes în lumea modei internaționale – Tina Olari

15

poza 2 [640x480]

Români cu care ne mândrim

Creațiile vestimentare ale designerul român Tina Olari prezente la Miss World Spain 2015

Miss World este una dintre cele patru competiţii internaţionale de frumuseţe, alături de Miss Earth, Miss Universe şi Miss International. Miss World, înfiinţat în 1951 de către Eric Morley (soţul Juliei Morley), a fost iniţial un concurs dedicat exclusiv costumelor de baie şi era denumit Festival Bikini Contest. Prima câştigătoare a titlului Miss World, în 1951, a fost suedeza Kiki Haakonson, fiind, de altfel, la acea vreme, prima concurentă într-o competiţie de frumuseţe care a purtat un costum de baie format din două piese.

Sub deviza „Beauty with a Purpose” (Frumuseţe cu un scop), câştigătoarele Miss World militează pentru drepturile copiilor şi derulează campanii pentru ajutorarea lor. Dintre toate competiţiile de frumuseţe, Miss World are cea mai activă campanie socială pe toate continentele şi cel mai puternic mesaj social, având la activ donaţii făcute de peste 1 milion de dolari.

Un nume de succes în lumea modei internaționale – Tina Olari

Creațiile vestimentare în stil aristocrat ale designerului Tina Olari din Bistrița, continuă să cucerească femeile din străinătate. Croiala executată special pentru formele feminine, fără tipar, direct pe material, sunt doar câteva detalii care au transformat creațiile designerului bistrițean în obiecte vestimentare unice şi foarte valoroase.

Stabilită în Barcelona – capitala Cataloniei, unde și-a deschis un shorwoom -, Tina Olari se bucură în continuare de succes. Într-un articol anterior menționam faptul că prestigioasa revistă de modă spaniolă Novias España i-a dedicat anul acesta creatoarei românce, patru pagini în care sunt prezentate diverse creații semnate de Tina, iar cu Nicolas Prieto, cunoscutul designer spaniol în materie de haine de blană, a realizat o colaborare de succes.

Tot în acest an, Tina Olari a fost propusă de către spanioli pentru titlul de designer oficial la concursul Miss World Spain – Barcelona, la care a participat și în calitate de președinte al juriului. Evenimentul s-a desfășurat pe data de 17 iunie, la Gran Casino Barcelona, unde, concurentele aspirante la titlul de Miss World Spain 2015 au defilat îmbrăcate cu vestimentații de lux, marca Tina Olari.

Creaţiile designerului român au fost foarte apreciate la concursul din iunie, motiv pentru care, Tina a fost desemnată să pregătească patru concurente din Catalonia (Mireia Lalaguna – Miss World/ Barcelona, Elisabeth Borne – Miss World Spain/Tarragona,  Ruth Legido – Miss World Spain/Girona, și Yohenis Flores – Miss World Spain/Lerida), pentru gala finală Miss World Spain 2015 ce s-a desfășurat în perioada 24 – 25 octombrie în Estepona/ Provincia Málaga.

Timp de șase luni de zile, Tina a participat la pregătirea concurentelor împreună cu delegaţia Cataloniei alcătuită din 10 persoane şi condusă de José Antonio Giovinco. A fost o perioadă grea, cu multă muncă și stres dar la gala din octombrie echipa din Catalonia s-a bucurat de mult succes.

Pe parcursul celor două seri în care s-a desfășurat evenimentul, Tina Olari a asigurat atât ţinutele concurentelor (foarte aplaudate și apreciate la scenă deschisă), cât şi pe cele ale membrilor delegației din Catalonia.

În prima seară a galei, Tina a donat o rochie unicat în valoare de 700 euro, pentru cauza evenimentului. În cea de a doua seară, la gala finală, două dintre concurentele din Catalonia au fost desemnate cu cele mai importante premii.

Premiul pentru talent a fost oferit artistei Elisabeth Borne (Miss World Spain/Tarragona) iar trofeul Miss World Spain 2015 a fost decernat frumoasei Mireia Lalaguna (Miss World Spain/ Barcelona) care a fost aleasă oficial să reprezinte Spania în cadrul competiţiei Miss World 2015, care se va desfăşura în acest an la Sanya, în China, în perioada 21 noiembrie – 20 decembrie, unde vor fi prezente 118 candidate din tot atâtea ţări, iar marele premiu va fi în valoare de 100.000 de dolari.

poza 1 [640x480]

Îi dorim mult succes Mireiei Lalaguna și sperăm să putem afirma cu mândrie că cea mai frumoasă femeie din lume (care va fi desemnată la competiția Miss World 2015 de la Sanya), a purtat creațiile designerului român Tina Olari.

Un material realizat de Kasandra Kalmann Năsăudean

Nota redacției:

Tina Olari a fost nominalizată pentru Premiile de Excelență „Mihai Eminescu” 2016, în cadrul Galei de premiere a Campaniei „Noi susținem excelența!”, ce se va desfășura în perioada 15 – 17 ianuarie 2016 în Benidorm / Provincia Alicante.