Ziua Națională a României sărbătorită la Sevilla, Andaluzia

111

Recepția organizată la 01 Decembrie 2022, de către Consulatul General al României la Sevilla, cu ocazia celebrării Zilei Naționale, a beneficiat de o numeroasă prezență a membrilor comunității de români rezidenți în comunitatea andaluză, înalți reprezentanți ai autorităților locale civile și militare spaniole, corpul consular acreditat în zona de competență, distinși colaboratori care au susținut activitatea oficiului consular pe parcursul întregului an.

Evenimentul a debutat cu mesajul consulului general al României la Sevilla, domnul Bogdan Stănescu, urmat de un scurt moment cultural susținut de Ansamblul Folcloric profesionist Doina Bascovului. De asemenea, pe toată durata desfășurării momentului aniversar, în incinta hotelului a fost prezentată publicului larg expoziția fotografică Satul românesc – oameni şi meşteşuguri” a distinsului fotograf român Sorin Onişor, precum şi o serie de costume tradiţionale româneşti autentice, culese cu grijă din toate regiunile folclorice ale României.

1 Decembrie – Ziua Națională a României reflectă împlinirea dezideratului de libertate, unitate și demnitate națională al mai multor generații. Evenimentul istoric prin care s-a înfăptuit Marea Unire de la 1918 este aniversat de românii din întreaga lume ca simbol al actului de voință al poporului român.

Ziua Națională a României reprezintă un moment de reflecție pentru fiecare dintre noi cu privire la responsabilitatea pe care o avem în a contribui la dezvoltarea identității naționale și la însușirea, respectarea, păstrarea și promovarea valorilor naționale, definitorii pentru fiecare român, aflat în țară sau în străinătate.

La mulţi ani români, la mulţi ani România!

Consulatul General al României la Sevilla mulțumește și pe această cale, sponsorilor evenimentului (Banca Transilvania, Win Real Estate S.L., SC Cramele Cotnari SA) pentru sprijinul şi implicarea în realizarea acestui proiect.

Comunicat și foto: Consulatul General al României la Sevilla