După trei ani de așteptare, românii din Spania au sărbătorit la renumitul Festival Tezaur Românesc din Torrejón de Ardoz

75

După trei (3) ani de lungă așteptare, în număr de peste 10.000 de participanți, românii din Spania s-au întâlnit din nou să sărbătorească la Festivalul Tezaur Românesc, eveniment dedicat Zilei Naționale a României, care s-a desfășurat în Torrejón de Ardoz, Polígono industrial Las Monjas, pe Calle Trópico, nr. 6, 28850, Madrid, programat între orele 12:00 și 22:00. La eveniment intrarea a fost liberă!

Cu artiști de renume din mai multe regiuni ale României, publicul prezent la eveniment s-a bucurat și a dansat pe muzica artiștilor: Mioara Velicu, Sînziana Ștefan, Robert Tîrnăveanu, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Adrian Neamțu, Dumitru Teleagă, alături de reprezentații celui mai prestigios ansamblu de dansuri populare din România – Cindrelul Junii Sibiului!

Evenimentul a fost prezentat de către Iuliana Tudor, îndrăgita prezentatoare de televiziune!

În cadrul manifestării s-a desfășurat un târg de produse tradiționale românești la care românii au putut degusta dintre cele mai gustoase bucate românești: mici și cârnăciori la grătar, plăcinte și langoși, kurtos kalacs (cozonac secuiesc) și multe alte bunătăți tradiționale.

La eveniment a luat parte și Silvia Macrea, una dintre cele mai cunoscute coregrafe din România şi manager al Ansamblului folcloric „Cindrelul – Junii Sibiului”, fiind cea mai veche formaţie de dansuri populare a României şi una dintre cele mai vechi din Europa, după cum a declarat Silvia Macrea. Domnia sa duce mai departe moștenirea lăsată de tatăl său, cel care a înființat „Junii Sibiului” în 1944.

Din partea autorităților române au luat cuvântul în mod special, ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan și secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe – Florin Cârciu. Din partea autorităților spaniole, un salut special transmis publicului a venit din partea primarului orașului Torrejón de Ardoz, Ignacio Vázquez Casavilla, care a dorit să felicite publicul prezent și să transmită tuturor românilor gânduri sincere și de apreciere pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Atât organizatorul evenimentului, cât și sponsorii și colaboratorii au transmis felicitări și urări de la mulți ani românilor de pretutindeni: La mulți ani, ROMÂNIA! La mulți ani, ROMÂNI!

Românii prezenți la eveniment au mulțumit la final pentru organizarea acestui festival extraordinar, cu interes de a participa și la alte evenimente de acest gen, pentru alinarea dorului de casă și de cei dragi.

Uniunea Muncitorilor Români, în calitate de organizator al acestui festival extraordinar dedicat folclorului românesc, dorește să mulțumească tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment.

Sponsor principal: Ardealul cu Fainoșag
Sponsori: RIA, Midcar, Tabita Tour și Logistica Neluțu Moise
Colaboratori: CKA Grupo Dental, Agua Kangen Aragón, Nelu Bârsan, Casa Domnitorul și Primăria din Torrejón de Ardoz.
Parteneri media: Ziarul El Rumano și Radio Românul

Eveniment organizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni sub înaltul patronaj al Ambasadei României la Madrid și prin colaborarea Consiliului Județean Sibiu.

Comunicat și fotografii: TeiaMedia Alcalá de Henares