„Vara ne aparține. Toate corpurile sunt trupuri de expus la plajă”

Ministerul Egalității din Spania, împreună cu Institutul Femeii, a lansat o campanie prin care promovează frumusețea naturală, sub toate formele sale, iar imaginea aleasă pentru ilustrarea campaniei este una pe măsură. Autoritățile doresc să revendice o vară fără stereotipuri pe plajele spaniole și să evite „violența estetică”. Această inițiativă își propune să meargă împotriva acestui tip de violență, care de multe ori trece neobservată dar ajunge să afecteze stima de sine, scrie 20minutos.es.

Directorul Institutului Femeii, Antonia Morillas, a denunţat că există multiple discriminări corporale care sunt „traversate de stereotipuri de gen”. „Așteptările corporale sunt proiectate asupra femeilor care nu doar ne influențează stima de sine, ci și neagă drepturi și condiționează modul de a fi și de a ne bucura de spațiul public”, a deplâns ea.

Prin această acțiune Ministerul Egalității dorește să transmită mesajul că toate corpurile sunt valabile, că este esențial să recunoaștem diversitatea corporală existentă și să o revendicăm, „liber de stereotipuri și violență”, a subliniat Morillas.

Afișul inițiativei arată o imagine cu cinci femei de rase și dimensiuni diferite, cu corpuri nenormative, relaxându-se pe plajă.

Campania, condusă de Institutul Femeii, face apel la plaje „fără stereotipuri” unde să te bucuri de vară „cum, unde și cu cine vrei”. Inițiativa nu numai că a generat mii de reacții pe rețelele de socializare, ci a atras și atenția mai multor media internaționale, precum The Guardian sau BBC, care și-au făcut ecou în edițiile digitale.

Foto: Ministerio de Igualdad