Belgia: Vernisaj expoziție de fotografie „Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița”

74

Ambasada României în Belgia continuă să deruleze programul de prezentare a parcurilor naturale și naționale din România, a destinațiilor turistice de excepție din țara noastră, program care se derulează în cooperare cu autoritățile locale din România, precum și împreună cu localități din Belgia, care au înfrățiri sau cooperări cu acestea. Sunt expuse imagini despre tradiții deosebite, despre sărbători populare, precum și inițiative locale și naționale de punere în valoare a patrimoniului natural.

Astfel, în luna august, la sediul Secției Consulare a Ambasadei României la Bruxelles (Boulevard du Régent 47-48, 1000 Bruxelles) va putea fi admirată expoziția de fotografie „Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița”. Deschiderea expoziției a avut loc la 28 iulie 2022 și a fost realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român din Bruxelles și al primăriei Comunei Bozovici, Județul Caraș-Severin, la sediul căreia vor putea fi vizionate, în perioada următoare, aceleași fotografii, fiind vorba despre o expoziție în oglindă.

Imaginile reflectă potențialul turistic al zonei, al Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița, care este situat în Sud – Vestul României (județul Caraș-Severin), arie protejată de interes național, cu o suprafață de 36.758 ha, administrată în special pentru ocrotirea mediului natural carstic și a valorilor cultural-istorice din zonă.

Sunt expuse fotografii cu Cascadele Bigăr (considerată până în 2021, una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume), Moceriș și Cârșa, Morile de apă de pe Cheile Rudăriei (în localitatea Eftimie Murgu există cel mai mare complex molinologic din sud-estul Europei – 22 de mori, care fac parte din patrimoniul național), chipul lui Decebal (o operă de artă de mărimi impresionante, situat în zona Cazanelor Mici ale Dunării).

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Belgiei