Tradiţii românești moștenite din străbuni

În contextul eforturilor constante ale Consulatului General al României la Sevilla, de a dezvolta relațiile de colaborare cu municipalitățile care găzduiesc importante comunități de români, vineri, 21 aprilie 2023, a fost inaugurată o stradă în Palos de la Frontera cu numele de România. Acest oraș andaluz reprezintă un important punct de referință în istoria spaniolă, fiind locul de plecare al corăbiilor lui Cristofor Columb spre Lumea Nouă.

La ceremonia inaugurală a participat Bogdan Stănescu, consul general al României la Sevilla, Carmelo Romero Hernandez, primarul orașului Palos de la Frontera, precum și numeroși membrii ai comunității românești.

Cu ocazia evenimentului, Consulatul General al României la Sevilla a organizat o serie de acțiuni de diplomație publică dedicate tradițiilor și obiceiurilor moștenite din străbuni. Prima activitate a constat în prezentarea expoziției fotografice intitulate „Satul românesc – oameni și meșteșuguri”, realizată de către artistul român Sorin Onișor, precum și o expoziție de costume tradiționale românești autentice.

În acest context, s-a desfășurat și un moment artistic susținut de artiștii ansamblului folcloric profesionist Doina Gorjului, manifestare care s-a bucurat de o numeroasă prezență, atât din rândul conaționalilor noștri cât și a cetățenilor spanioli din localitatea andaluză.

Consultul General al României la Sevilla mulțumește și pe această cale pentru sprijinul și implicarea în organizarea acestui proiect, domnului primar al orașului Palos de la Frontera, Carmelo Romero Hernandez și echipei domniei sale, Consiliului Județean Gorj și domnului Nichifor Gheorghe, vicepreședinte al Consiliului, Asociaţiei Ardealul din Palos de la Frontera, precum și inimoșilor români care și-au adus aportul la buna desfășurare a acestui moment artistic: Flora Fundulea, Cerasela Lepădatu, Constantin Teodorescu, Florentina Teodorescu, Sorin Tudor, Florentina Drăgoi, Anamaria Zaharia, Deica Alexandru Georgian, Chiriță Viorel, Ricu Valentin, Dinu Florin, Dumitru Daniel, Cucuiet Valentín Nicolae, Alina Lăzăreanu, Mihaiela Beldiman, Lazăr Florentina și nu în ultimul rând, ansamblului folcloric profesionist Doina Gorjului.

Sursa: Consulatul General al României la Sevilla

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.