Spania: Nouă oameni au murit într-un accident de autocar

23

O româncă se află printre persoanele rănite în accidentul de autocar produs luni în Avila, în regiunea Castilla şi Leon din centrul Spaniei, şi soldat cu nouă morţi şi 22 de răniţi.
Purtătoarea de cuvânt a serviciilor de intervenţie din regiunea de Castilla şi Leon, a declarat că românca mergea în Serranillos pentru a susţine un interviu de angajare. Ea nu a fost rănită grav şi i-a explicat primarului localităţii, Carlos Cayuela, ce s-a întâmplat după ce a primit îngrijiri medicale.

„Unul dintre pasageri, care se afla chiar în spatele şoferului, a crezut că a explodat un pneu pentru că s-a auzit un zgomot puternic pe partea dreaptă”, a declarat primarul.

Ulterior, şoferul a recunoscut în faţa Gărzii Civile şi a câtorva martori oculari ca a adormit la volan.

„Accidentul a avut loc (luni) dimineaţa în jurul orei 8.45 (9.45, ora României) (implicând) un autocar ce efectua o cursă obişnuită” între satul Serranillos şi oraşul Avila, în regiunea Castilla şi Leon, a declarat pentru postul public de radio prefectul Ramiro Ruiz Medrano.

 „Confirmăm nouă decese, cinci răniţi grav şi peste zece răniţi uşor în accidentul de autocar”, a declarat purtătoarea de cuvânt a serviciilor de intervenţie din regiunea de Castilla şi Leon.

Serviciile de intervenţie au anunţat într-un comunicat că au primit luni dimineaţa un apel de urgenţă semnalând că un atocar „s-a răsturnat” în zona satului Tornadizos de Avila, la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Madrid, şi adăugând că existau persoane „blocate în interiorul autocarului”.

Două unităţi mobile pentru terapie intensivă, două elicoptere echipate pentru urgenţe medicale şi zece ambulanţe au fost trimise la faţa locului, au precizat serviciile de intervenţie.

Ultimul accident de autorcar important, soldat cu morţi, în Spania, a avut loc pe 31 iulie 2009. Şase turişti olandezi au murit, iar alţi 39 au fost răniţi, după ce un autocar s-a răsturnat pe o autostradă, în apropiere de Barcelona, în nord-estul Spaniei.

Mai recent, aproximativ 12 turişti germani au fost răniţi, după ce un autocar a percutat un perete, la Manacor, pe Insula Mallorca, în Baleare, pe 11 august 2011.