Servicii consulare itinerante în provincia Cuenca

25

În continuarea programului “Consulat itinerant”, o echipă a Consulatului României la Ciudad Real se va afla sâmbătă, 13 octombrie 2012, între orele 10 și 20, în provincia Cuenca pentru a oferi consultații, asistență și servicii consulare cetățenilor români, în colaborare cu Asociaţia Hispano-Romana din provincia Cuenca.

Locul desfășurării activităților:

Sediul Asociaţiei Hispano-Române, Calle Pedro Almodóvar, s/n (în fața centrului comercial Alcampo), Cuenca.

Vor fi efectuate urmatoarele categorii de servicii consulare:

  • Înscrieri de acte de stare civilă (certificate de naștere, căsătorie, deces), inclusiv traducerile și legalizările certificatelor spaniole aferente;
  • Servicii consulare notariale (autentificări procuri/declarații, legalizări etc.);
  • Emiterea de certificate și inscripții consulare, adeverințe, etc.;
  • Preluarea de cereri de verificare a permiselor auto românești (urmând ca verificarea și emiterea certificatelor să se facă la sediul consulatului);
  • Consultații pe teme consulare.

Nu se vor putea prelua cereri pentru emiterea pașapoartelor și a titlurilor de călătorie! (Procedura de eliberare a paşapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie presupune prezența obligatorie a solicitantului la sediul consulatului, având în vedere că este necesară prelevarea amprentelor, fotografia și semnătura digitală). Accesul se va face numai pe bază de programare obținută doar direct de la Consulatul Romaniei din Ciudad Real prin:

  • e-mail: cruciudadreal@telefonica.net
  • fax: 926231170

Cetățenii români care doresc o programare sunt rugați să menționeze în cerere numele și prenumele, tipul serviciului solicitat, localitatea de domiciliu sau de rezidență din provincia Cuenca, un număr de telefon și/sau o adresă de e-mail pentru contact.

Toate documentele se vor prezenta în original și fotocopie.

Pentru acte necesare, taxe si informații suplimentare poate fi accesată pagina de internet a consulatului: http://ciudadreal.mae.ro, secțiunea “Servicii consulare”.