Răspunsul ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, la declaraţiile deputatei Elena Udrea

Totdeauna am acţionat conform principiilor mele şi nu împrumutate de la alţii.
Totdeauna analizez şi apoi decid.
Turismul, ca orice domeniu, are nevoie de profesionişţi, de aceea eu colaborez cu profesionişti în stabilirea obiectivelor. Dar turismul are nevoie de un bun management şi de asta mă ocup eu. Nu ştiu ca doamna Udrea să fie specialist în turism şi nu cunosc  ca să fie specialistă în management organizaţional sau instituţional, având în vedere că primul act de conducere a fost  la un minister.
Eu am declarat că nu mă lupt cu nume, de altfel nu i-am pronunţat niciodată numele în declaraţiile mele publice, ci mă voi lupta cu mentalităţi, comportamente, indicatori de eficienţă şi competitivitate. Aş vrea să nu mai fim ultima ţară din Europa la turism, să nu mai cheltuim fără cap şi să nu mai facem compeţiţie între cine atrage mai multe fonduri europene (ca să ne laude preşedintele), fără efecte în realitate.
A declarat că ”s-ar bucura să pot continua ceea ce a început!”
Recunosc că va fi greu, având în vedere sutele de procese pe care le-am moştenit şi pentru care se plătesc miliarde de lei.
Cât priveşte şantierele deschise, le vom continua doar dacă sunt realizate în proporţie de 80% şi dacă ar costa mai mult să le oprim.
Din păcate, banii din acest an din buget trebuie să-i alocăm facturilor neachitate din anii din urmă.

Comunicat de presă