Rafael Nadal, decorat cu „Înalta Cruce a Ordinului 2 Mai”

Tenismenul spaniol Rafael Nadal a fost decorat de către președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, cu „Înalta Cruce a Ordinului 2 Mai”.

„Într-o societate care deseori este orientată spre obţinerea de realizări fără efort, exemplul lui Rafa Nadal, dedicarea lui, viziunea sa asupra sportului şi a vieţii în general sunt un îndemn şi un exemplu nu numai pentru copii sau pentru tineri, ci şi pentru întreaga comunitate”, a precizat Isabel Díaz Ayuso.

Nadal a fost foarte emoționat la primirea distincției, care a avut loc în sediul guvernului regional. „Înalta Cruce a Ordinului 2 Mai” are trei grade, iar Rafael Nadal l-a primit pe cel mai înalt.

În acest context, Nadal se alătură unei liste restrânse de sportivi spanioli, care au primit această distincție, printre care și legendarul tenismen Manolo Santana, clasat pe locul 1 mondial al amatorilor în 1966 de Lance Tingay.

Rafael Nadal a decis să dedice premiul primit la Madrid, memoriei celor peste 45.000 de victime din Spania ale pandemiei de coronavirus.

„Mulțumesc pentru distincție, este o adevărată onoare. Aș vrea să le mulțumesc și să împart această distincție cu cetățenii Comunității Madrid, un loc foarte apropiat de inima mea și unde mereu primesc o afecțiune specială. Am avut momente de neuitat, atât pe plan personal, cât și profesional. Noi toți datorăm multe acestei comunități. În primul rând, vreau să ne aducem aminte de victimele teribilei pandemii prin care trecem, și de familiile lor.

Ne afectează pe noi toți într-un mod sau altul, dar mai mult decât orice, îi afectează pe cei care i-au pierdut pe cei dragi. Le mulțumesc tuturor lucrătorilor din sănătate, în special celor din Madrid, o comunitate care a fost sever afectată atunci când a fost primul val. De asemenea, le mulțumesc forțelor de securitate și autorităților. Sunt convins că Spania va face ceea ce mereu a putut să facă, când a trecut prin circumstanțe dure și teribile. Nici de această dată nu va fi vreo excepție”, a spus Nadal, vizibil emoționat.

În acest an, Rafa Nadal s-a implicat în mai multe acțiuni de caritate, alături de baschetbalistul Pau Gasol.

Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului. Spaniolul are în palmares 20 de titluri de Grand Slam.

Foto: RTVE