Președintele Iohannis, Ciucă și Ciolacu au convenit asupra rotativei guvernamentale în următoarea săptămână pentru a preveni o criză de timp

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, pentru a discuta despre rotativa la guvernare și calendarul schimbării guvernului. Această întâlnire a avut loc în contextul unei crize de timp, deoarece sesiunea Parlamentului se încheie la data de 30 iunie și noul guvern nu poate fi instalat fără aprobarea Parlamentului.

Conform informațiilor furnizate de surse politice pentru G4Media, s-a convenit ca demisia guvernului condus de Ciucă și instalarea guvernului condus de Ciolacu să aibă loc săptămâna viitoare, indiferent de rezultatul negocierilor cu sindicatele din educație.

Ziua crucială în această privință va fi duminică, 11 iunie, când liderii partidelor din coaliția de guvernare vor decide atât împărțirea funcțiilor în noul guvern, cât și calendarul exact al rotativei.

Demisia premierului Ciucă a fost deja amânată de două săptămâni din cauza grevei generale din educație, însă liderii celor trei partide au convenit să accelereze procesul de schimbare a guvernului, indiferent de rezultatul negocierilor cu profesorii.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre păstrarea UDMR în guvern. Președintele Iohannis și-a exprimat dorința ca UDMR să rămână în continuare la guvernare, iar Marcel Ciolacu împărtășește aceeași opinie. Cu toate acestea, PNL dorește să preia Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului de la UDMR.

Potrivit surselor G4Media, unul dintre scenariile luate în considerare este ca UDMR să primească Ministerul Investițiilor Europene (MIPE), plus unul dintre portofoliile Energie sau Sănătate, în schimbul Dezvoltării și Mediului.

A consemnat: Occidentul Românesc
Sursă informații și foto: G4Media

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.