Participarea ambasadorului George Bologan la evenimentul de tradiție al Fundației Carlos de Amberes

71

La 11 octombrie 2022, George Bologan, ambasadorul României în Regatul Spaniei, a participat la evenimentul de tradiție al Fundación Carlos de Amberes, aflat la a XVII-a ediție, care a adus în prim plan figura Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, precum și principala temă aflată pe agenda actuală de politică externă – războiul din Ucraina și rolul UE, se precizează într-un comunicat.

Discursul Înaltului Reprezentant Josep Borrell a prezentat stadiul implicării UE în susținerea efortului de război al Ucrainei, consecințele războiului și noile crize la care Europa trebuie să răspundă, necesitatea consolidării politicii comune europene în domeniul apărării, securității și afacerilor externe. A reluat apelul la realizarea unei politici comune (și unice) de securitate și apărare – aspect stringent pentru poziționarea globală a UE.

La dezbatere au participat Javier Solana și ministrul afacerilor externe José Manuel Albares Bueno, cu care ambasadorul George Bologan a avut și un schimb de idei, precum și secretarul general al Partidului Democrat din Italia, Enrico Letta.

Participarea șefului misiunii diplomatice a asigurat interesul și vizibilitatea României pentru a contribui în mod concret la o coordonare sporită în vederea creșterii rezilienței Uniunii Europene.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei