Lansarea ghidului pentru prevenirea violenței de gen

50

În deschiderea reuniunii reprezentanților Poliției Spaniole din cadrul Unității de Asistență acordată Familiei și Femeilor (UFAM) și a reprezentanților cultelor de limbă română din Spania, ambasadorul George Bologan a subliniat că acest eveniment reprezintă “un prim pas dintr-o serie de activități pe care dorim să le instituim pentru a sensibiliza concetățenii noștri cu privire la rolul pe care fiecare dintre ei îl poate juca în eradicarea violenței de gen și în sprijinirea victimelor și a familiilor acestora”.

Întrevederea a fost organizată de către Ambasada și Consulatul General al României la Madrid, la 10 octombrie, ca parte a demersurilor susținute întreprinse de reprezentanții misiunii diplomatice și oficiului consular de contracarare a problematicilor cu care se confruntă comunitatea românească.

Cu acest prilej, a fost lansată și varianta în limba română a ghidului pentru prevenirea violenței de gen realizat de UFAM în colaborare cu misiunea diplomatică și oficiul consular, demers care are ca scop sensibilizarea populației și facilitarea diseminării informațiilor de interes în rândul membrilor comunității românești.

Au luat cuvântul reprezentanți din cadrul Poliției Naționale spaniole: María Cristina Marí García, Comisar-șef al UFAM, Elena Palacios, Inspector-șef, Carmen Pavon de Paula, expert pe tema violenței de gen și Ana-Maria Popescu, atașat de interne în cadrul Ambasadei României la Madrid. Discuțiile au fost moderate de Anamaria Almășan, gerant interimar al Consulatului General al României de la Madrid.