Ministrul Bogdan Stanoevici a efectuat o vizită de lucru în Ujgorod – Ucraina

2014-09-12-ucr-bs-4 [640x480]

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a efectuat în perioada 11- 12 septembrie 2014, o vizită la Ujgorod, în regiunea Transcarpatia, Ucraina.

Cu această ocazie, demnitarul român a avut o serie de întrevederi cu oficialităţi din conducerea regiunii Transcarpatia, cu profesori şi studenţi ai Universităţii Naţionale din Ujgorod, precum şi cu lideri ai comunităţii românilor din Transcarpatia.

În cadrul discuţiilor avute cu primul adjunct al preşedintelui Administraţiei Regionale, Andrii Serbailo, au fost abordate problemele comunităţii românilor din regiune precum şi aspecte privind colaborarea bilaterală româno-ucraineană, la nivel regional.

2014-09-12-ucr-bs-6 [640x480]

La întrevederea cu reprezentanţii conducerii Universităţii Naţionale din Ujgorod, prorectorii Olexandr Rohaci şi Miroslava Lendel i-au prezentat ministrului delegat Bogdan Stanoevici activitatea instituţiei. Oficialul român a avut o serie de discuţii cu studenţii etnici români şi cu profesorii de la Secţia de Română a Universităţii despre consolidarea şi diversificarea dialogului universitar cu instituţii similare din România.

Ministru delegat pentru românii de pretutindeni a participat, de asemenea, la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Programe Televizate şi Radiofonice pentru minorităţile naţionale, “Plaiul Meu Natal”. La eveniment au fost prezentate programe televizate şi radiofonice care reflectă viaţa minorităţilor naţionale şi diversitatea culturală din regiunea Transcarpatia.

Un punct important pe agenda vizitei oficialului român l-a constituit întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii românilor din regiunea Transcarpatia. Discuţiile au fost focalizate asupra problemelor cu care se confruntă comunitatea şi a modalităţilor de colaborare cu Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, i-a asigurat pe liderii comunităţii românilor din regiunea Transcarpatia de întreaga susţinere a României în apărarea drepturilor lor şi pentru păstrarea valorilor identitare.

Mai multe, aici:

Vizita ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, la Ujgorod, în regiunea Transcarpatia, Ucraina