Incendiul din Tenerife a fost oficial declarat sub control – Nivel de urgență 0

Incendiul din Tenerife a fost oficial declarat sub control. Președinta Consiliul Insular din Tenerife, Roda Dávila, a anunțat acest lucru într-o ședință extraordinară care a avut loc luni, 11 septembrie, în cadrul organizației insulare.

Incendiul, care a izbucnit la 15 august a.c., a afectat o suprafață de peste 14.000 de hectare – mai precis 14.751 de hectare – pe un perimetrulde 90 de kilometri, incluzând localitățile La Orotava, Candelaria, Arafo, Santa Úrsula, Los Realejos, Güímar, La Victoria, El Rosario, El Sauzal, Fasnia, Tacoronte și La Matanza. Conform sistemului satelitar european Copernicus, au fost arse 12.273 de hectare din suprafața totală.

După ce a fost declarat sub control de către Consiliul Insular din Tenerife, Direcția Generală de Urgențe din Guvernul Canarelor a decis să reducă nivelul de urgență la 0.

Această decizie a fost luată prin aplicarea Planului Special de Protecție Civilă și Gestionare a Situațiilor de Urgență pentru Incendii Forestiere al Comunității Autonome Canare (Infoca).

Cu toate acestea, echipa Brifor continuă să lucreze pentru a preveni reluarea incendiului, iar accesul în zona afectată din municipiile Fasnia, Güímar, Arafo, Candelaria, El Rosario, Tacoronte, El Sauzal, La Matanza de Acentejo, La Victoria de Acentejo, Santa Úrsula, La Orotava și Los Realejos rămâne interzis.

În plus, continuă să fie interzisă folosirea focului în aer liber (focuri de tabără, grătare, aragaze cu gaz), precum și spectacolele pirotehnice în zona care se află în Parcul Natural Corona Forestal din localitățile afectate de incendiu.

Sursă informații și foto: RTVE