Hotelurile posibil să se deschidă în etapa 1 a „planului de ieșire din izolare”

În cazul Formentera, El Hierro, La Gomera și La Graciosa, cazarea turistică posibil să înceapă cu data de 4 mai.
Primul ministru, Pedro Sánchez, a făcut public planul de ieșire din izolare pentru o nouă normalitate (activ din 14 martie), care a fost aprobat de Consiliul de Miniștri. Acest plan urmărește „foaia de parcurs stabilită de UE”, care va fi asimetrică în provincii și insule și se va desfășura treptat în 4 etape, precizează Tourinews.

Fiecare etapă va dura cel puţin două săptămâni. „În cel mai bun caz, ieşirea din izolare va dura cel puţin șase săptămâni în fiecare teritoriu şi va avea o durată de maxim opt săptămâni”, a precizat primul ministru Pedro Sánchez.

Etapa 0: Deja activă începând cu 27 aprilie, când copiii sub 14 ani au voie să iasă la plimbare. Noile deschideri vor fi încorporate în etapa 2 începând cu data de 4 mai.

Etapa 1, inițială: Formentera, El Hierro, La Gomera și La Graciosa vor intra în etapa 1 pe 4 mai, în restul teritoriilor va fi evaluată pe 11 mai.

Etapa 2, intermediar: Restricțiile din sectorul timpului liber vor fi reduse.

Etapa 3: avansată: „Mobilitatea generală va fi mai flexibilă” fără concreție, mai multă deschidere către restaurante și comerț.

Etapa 4: „noua normalitate” până când se găsește o cale de a elimina virusul.

Cu excepția primei și a ultimei etape, fiecare va avea o durată minimă de două săptămâni. La fiecare 15 zile va exista o evaluare a fiecărei provincii sau insule, iar în funcție de progresul acesteia (dacă îndeplinește indicatorii stabiliți), poate trece la următoarea etapă. Premierul a subliniat că „nu va exista mobilitate între provincii și insule”, adică nu se va putea călători.

Impact asupra sectorului turistic

În etapa 0, primele vești bune sosesc pentru sectorul ospitalității: începând cu 4 mai, restaurantele se vor putea deschide astfel încât mâncarea să poată fi luată pentru acasă.

În etapa 1: Deschiderea întreprinderilor mici în condiții stricte de securitate, aceasta include, de exemplu, agențiile de turism. Se va permite să se deschidă terase ale restaurantelor, barurilor și cafenelelor cu o capacitate limitată de 30%.

Lumina verde va fi dată de deschiderii hotelurilor și a cazărilor turistice, cu excepția zonelor comune. De asemenea, se vor aplica anumite restricții și vor fi ridicate într-un ordin în consecință de către Ministerul Sănătății. Trebuie amintit că ICTE (Institutul pentru Calitate Turistică), ITH (Insitutul Tehnologic al Hotelului) și CEHAT (Confederația Spaniolă a Holelurilor și Cazărilor Turistice) lucrează la un document comun în care standardele igienico-sanitare să fie unificate. Astfel, unitățile turistice din Formentera, El Hierro, La Gomera și La Graciosa și-ar putea deschide porțile începând cu 4 mai. La rândul său, cazarea în alte teritorii ar putea fi adăugată începând cu 11 mai, după cum a subliniat Tourinews.

Turismul activ și în natură va fi permis și pentru grupuri limitate de oameni.

În etapa 2 este rândul timpului liber.

Restaurantele, barurile și cafenelele pot oferi servicii în interior, cu o capacitate limitată la o treime din capacitatea sa.

Deschiderea zonelor comune ale hotelurilor limitat la 1/3 din capacitate. Pentru spațiile dedicate hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor, se vor aplica măsurile sectoriale indicate la punctul precedent.

Cinematografe, teatre și sălile de evenimente își pot deschide ușile, dar capacitatea lor va fi limitată la o treime. De asemenea, vor fi posibile vizite la monumente și centre culturale, săli de expoziții, muzee și săli de conferințe, cu aceeași limitare a capacității. Evenimente și spectacolele culturale vor fi permise în grupuri de 50 de persoane în interior și 400 de persoane în aer liber. Desigur, publicul trebuie să rămână așezat. Aceasta înseamnă că, așa cum s-a menționat anterior, concertele și festivalurile vor fi „ultimele care vor reveni la normalitate”.
Spectacole și activități sportive în aer liber cu o capacitate limitată de 400 persoane.

În etapa 3: Discoteci și baruri de noapte se vor deschide cu o capacitate maximă de 1/3.

Pentru restaurante, baruri și cafenele, capacitatea din incintă va fi crescută la 50%. Persoanele în picioare cu o separare minimă de 1,5 metri sunt permise între clienții barului. De asemenea, pe terase se poate crește capacitatea până la 50%.

În hoteluri, va fi permisă utilizarea zonelor comune cu o capacitate de 1/2. În spațiile hoteliere, de restaurant și cafenea, se vor aplica restricțiile prevăzute pentru acest sector, indicate în paragraful anterior.

Cinematografe, teatre și audituri își pot deschide ușile, crescându-și capacitatea la jumătate. Aceeași creștere se aplică vizitelor la monumente, centre culturale, săli de expoziții, muzee și săli de conferințe. În ceea ce privește actele și spectacolele culturale, publicul poate crește în spații închise până la 80 de persoane și în spații deschise până la 800 de persoane. De asemenea, se pot deschide parcuri tematice și de agrement, cu o audiență totală de 800 de persoane. Restricția reședinței rămâne.

Spectacole și activități sportive în aer liber, cu o capacitate limitată de 800 de persoane. Se vor permite meciuri cu o capacitate maximă de 1/3, garantând întotdeauna separarea siguranței între spectatori.

Turismul activ și în natură va fi permis fără restricții. De asemenea, plajele vor fi redeschise, menținând condiții de securitate și distanță.

Sursa: Tourinews.

Foto: EFE