Din iunie, se reiau croazierele la Málaga

Conducerea Portului din Málaga a stabilit deja luna iunie 2021 pentru reluarea croazierelor naționale. Acest lucru a fost confirmat de către președintele Autorității Portuare din Málaga, Carlos Rubio, după aprobarea conducerii guvernului de Andaluzia, a protocolului de securitate pentru ancorarea acestor nave în apele andaluze.

Pentru moment, și din cauza circumstanțelor excepționale provocate de Covid-19, croazierele se vor efectua exclusiv pentru itinerarii naționale. Printre alte măsuri de securitate, navele vor avea capacitate limitată, după cum a relatat Diario Sur.

Carlos Rubio subliniază că „Andaluzia a fost un pionier în Spania în dezvoltarea unui protocol care garantează siguranța navelor de croazieră”, un sector care în anii normali a adus peste 500.000 de turiști în zonă.

Cu toate acestea, trebuie amintit că în noiembrie anul trecut, Insulele Canare și-au aprobat propriul protocol, cu aprobarea guvernului central, și de atunci croazierele au fost operate pe itinerarii închise în jurul insulelor, fiind una dintre puținele destinații care au făcut acest lucru în timpul pandemiei.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: hosteltur.com/