Comunicat nr. 3/ 14 noiembrie 2022 – Gala excelenței românești din afara granițelor, ediția a III-a (2020-2022)

12


Gala excelenței românești din afara granițelor, ediția a III-a (2020-2022)

Comunicat nr. 3/ 14 noiembrie 2022

Campania „Noi susținem Excelența!” lansată de organizația non-profit El Occidente Rumano la 15 ianuarie 2015, organizație care editează de peste 12 ani ziarul Occidentul Românesc (Publicație independentă, fără afilieri politice sau religioase), și-a propus să promoveze, ca entitate privată, românii din străinătate, care prin pasiune și dăruire fac performanță în țările lor de adopție și aduc un plus de valoare imaginii României și implicit nouă, imigranților români răspândiți prin lume (un eveniment, care pe parcursul celor peste șapte ani de existență, a fost copiat de diverse organizații sau chiar instituții statale).

Vorbim despre o muncă tăcută, neobservată, deseori neapreciată, dar fără de care am fi cu toți mult mai săraci pentru că am pierde din vedere numeroase modele de viață existente în jurul nostru.

El Occidente Rumano are obligația de a descoperi aceste modele prin asocierea lor cu valori fundamentale de viață. Premiile oferite, deși simbolice, reprezintă un omagiu din partea organizației non-profit El Occidente Rumano prin publicația Occidentul Românesc, pentru rezultatele de excepție obținute de către românii care ne fac cinste tuturor în orice colț al lumii s-ar afla.

În cadrul campaniei „Noi susținem Excelența!”, pentru cea de-a treia ediție au fost nominalizați 176 de români din afara granițelor României. Din cei 176 nominalizați, 58 de români vor fi premiați cu Trofeul Excelenței în cadrul evenimentului organizat la 26 noiembrie 2022, în incinta Hotelului Wellington & Spa Madrid, eveniment care va marca totodată și Ziua Națională a României.

Ediția a III-a a galei românilor de excelență este finanțată de El Occidente Rumano, din fonduri proprii, care constau în încasări din publicitate achitate în avans pentru trei sau cinci luni înainte, de la clienții ziarului cu contract semnat pentru cel puțin un an de zile.

Clienții cu care sunt semnate contracte barter 100% pentru publicitate, nu au niciun fel de implicare financiară pentru cea de-a treia ediție a galei excelenței românești din afara granițelor, eveniment la care nu este implicat niciun fel de sponsor!

Dacă primele două ediții, care s-au desfășurat pe Coasta Albă (Costa Blanca) a Spaniei, au fost organizate din surse proprii și sponsorizări, evenimente despre care se poate citi accesând următorul link: http://occidentul-romanesc.com/occidentul-romanesc-lanseaza-o-campanie-de-promovare-a-valorilor-romanesti-din-strainatate/, cea de-a treia ediție a galei excelenței românești din afara granițelor, care se va desfășura în perioada 25-27 noiembrie 2022 la Madrid, este sprijinită financiar și de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Dorim să mulțumim și pe această cale Departamentului (DRP) pentru finanțarea nerambursabilă aprobată conform normelor legale în vigoare, finanțare dedicată în totalitate proiectului gala excelenței românești din afara granițelor, un proiect cultural ajuns la cea de-a treia ediție.

Festivitatea de premiere a decernării premiilor la evenimentul din 26 noiembrie 2022 va fi moderată de către Mihaela Tatu, cunoscut realizator și moderator de emisiuni de televiziune din România!

Intrarea se va face numai pe bază de invitație!

Ediția a III-a (2020-2022) a galei de excelență va premia în plus, față de premianții pentru cele 10 secțiuni deja cunoscute (Afaceri, Artă și Cultură, Învățământ universitar, Juridic, Jurnalism – televiziune, Literatură, Medicină, Mediul asociativ – comunitate, Specialiști, Sport de performanță), șase diplomați la secțiunea Diplomat de carieră, care pe parcursul celor 12 ani de existență a publicației Occidentul Românesc s-au implicat cu profesionalism în comunitățile românești din Regatul Spaniei, au participat la evenimentele organizate de organizația El Occidente Rumano, au recunoscut și apreciat eforturile și dăruirea cu care echipa editorială a acestei publicații a susținut „pro bono” fiecare ediție tipărită timp de peste un deceniu de activitate neîntreruptă, cu articole de interes în diverse domenii destinate comunității de români din Spania.

Secțiunea – Diplomat de carieră este susținută financiar din fonduri proprii ale organizației El Occidente Rumano, fonduri care nu au niciun fel de legătură cu segmentele de cheltuieli acoperite din proiectul de finanțare aprobat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Organizația non-profit – El Occidente Rumano
14 noiembrie 2022