Chiriile în creștere rapidă pun presiune asupra antreprenorilor din Spania

Problema creșterii chiriilor este una care afectează Spania, iar antreprenorii și proprietarii de afaceri se străduiesc să găsească soluții pentru a face față acestei presiuni financiare. În plus, inflația și creșterea costurilor pentru energie și utilități agravează situația.

Această creștere semnificativă a chiriilor pentru spațiile comerciale afectează antreprenori din întreaga Spanie. Potrivit unui sondaj realizat de Uniunea Asociațiilor de Lucrători Autonomi și Antreprenori (UATAE), aproape 50% dintre antreprenorii intervievați au raportat o creștere de peste 400 de euro pe lună a chiriei pentru spațiile lor între februarie 2022 și februarie 2023. Această situație pune în pericol viabilitatea multor afaceri mici, în special a celor din industria ospitalității și a comerțului tradițional.

În aceste vremuri dificile, antreprenorii din Spania se străduiesc să găsească modalități inovatoare de a face față creșterii chiriilor și de a-și menține afacerile în viață. Antreprenorii continuă să caute soluții pentru a-și adapta modelele de afaceri și pentru a rămâne competitivi într-un mediu economic sfidător.

Uniunea Asociațiilor de Lucrători Autonomi și Antreprenori (UATAE) a solicitat ca guvernul să ia măsuri pentru a limita creșterile excesive ale chiriilor pentru spațiile comerciale și să protejeze afacerile mici. Ei consideră că stabilirea unei limite maxime pentru creșterea chiriilor prin lege ar putea fi o soluție pentru a proteja interesele antreprenorilor și ale proprietarilor de afaceri.

Sursă și foto: RTVE