Cel mai înalt nivel de alertă teroristă în Belgia – Explozii pe aeroportul din Bruxelles şi la metrou

80

brussels-airport

Două explozii s-au înregistrat în această dimineaţă pe Aeroportul Internațional Zaventem din Bruxelles. La interval de aproximativ o oră, alte patru explozii au avut loc la metrou. Cel puţin 23 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 35 au fost rănite în urma celor şase deflagraţii. Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la 4, nivelul maxim, pe întreg teritoriul ţării.
Traficul feroviar spre aeroportul Zaventem a fost suspendat. Aeroportul internațional a fost închis.
Toate zborurile spre şi dinspre Belgia au fost deviate. De asemenea, metroul nu mai circulă în capitala belgiană, la fel şi mijloacele de transport în comun, informează postul de televiziune belgian RTBF.

Martorii au declarat că au „simţit ” undele de şoc provocate de explozii şi cred că deflagraţiile au avut loc la check-inul pentru cursa  American Airlines, la ora locală 8.00 dimineaţa, relatează Daily Mail.

Potrivit unui martor citat de RTBF, exploziile au avut loc în apropierea unei porți de îmbarcare către SUA, afectând un număr mare de persoane.

Postul francez BFMTV a relatat că serviciile de informații belgiene au fost prevenite luni, 21 martie, în legătură cu iminența unui atac terorist, fără a se preciza locul, data sau modul de operare.

Alexandru Chiș – Corespondent OR