Asta-i România mea!

59

În România ultimilor opt ani, au domnit hoția, minciuna, șpaga și teroarea. În toate domeniile. Grupuri de personaje aflate în diverse funcții ale statului au reușit să-și construiască prin falsitate și hoție adevărate imperii financiare. Dețin puterea absolută și nimeni și nimic nu le stă în cale. În niciun fel. Ceea ce se întâmplă în „țara minunilor” de astăzi este foarte limpede. Pentru toată lumea. Și pentru domnul Lixandru Verbiță de 89 de ani din Suraia/Vrancea și pentru cei cu trei facultăți, cinci masterate și două-trei doctorate…

Să nu ne mai prefacem că nu știm, că nu vedem, că nu simțim. Tot poporul românesc a înțeles foarte clar faptul că tot ce mișcă-n România se învârte în jurul unui singur personaj care deține PUTEREA în româneasca țară… Un personaj sinistru pentru care nu există limite în niciun fel de situație. Un personaj pentru care nu există credință, nu există Dumnezeu, nu există onoare sau demnitate. Doar minciună, hoție, putere și bani. Un personaj pentru care, până și căsătoria copiilor săi este doar o afacere politică la care se cotizează după înteres și servicii… Să fim realiști și conștienți de toate acestea și mai ales de faptul că niște personaje cocoțate în cele mai înalte funcții ale magistraturii au decis în aceste vremuri că, votul democratic a 7,4 milioane de români pentru demiterea președintelui „țării minunilor”, nu contează. Aceste personaje care ar fi trebuit să fie alese dintre cei mai de seamă înțelepți ai țării, cu multă educație, profesionalism și experiență în domeniu, s-au dovedit a fi doar niște politruci slugarnici, neprofesioniști, unii dintre ei cu trecut comunist și infracțional care răspund doar la anumite comenzi. Nici celui care știe doar să dea ordine, nici celor care-au ignorat România prin decizia lor, nu le pasă de români ci doar de propriul lor interes.

Treburile sunt clare. „Câștigătorul” referendumului s-a întors la palat împreună cu toate slugile sale iar românii sunt anchetați în continuare pentru că au fost la vot. Protestatarilor din Piața Universității li se întocmesc dosare penale și nimeni nu scoate un sunet… Despre ce vorbim? Toate eforturile de-a se instala real democrația, libertatea, cinstea, binele și valoarea în toate domeniile în România, în comunitățile românești din străinătate, s-au distrus prin metodele securiste/comuniste ordonate de către acest personaj odios și de slugile care îi îndeplinesc poruncile fără să clintească. Rând pe rând. Atât timp cât aceste rămășițe comuniste încă mai există în toate structurile statului, ca popor, nu avem nicio șansă! Noi ca noi, dar e păcat de copiii și nepoții noștri, de generațiile viitoare. Dar, probabil, că ne merităm soarta! Și asta datorită faptului că suntem plini de răutate și invidie, pentru că suntem dezbinați, nehotărâți, unii chiar lași și trădători… Dacă am fi fost uniți, cinstiți, puternici, corecți și fermi în toate situațiile, am fi eliminat tot RĂUL care domnește astăzi în România, în toate comunitățile de români din străinătate. Lașitatea, trădarea și dezbinarea însă, au învins! Și acasă și aici. Toate acestea au fost și rămân pentru mulți dintre noi motive serioase de emigrare în toată lumea. De ce? Pentru că România e toată a lor și numai a lor! Noi nu mai avem nimic. Ne-au furat drepturile, credința și speranța de mai bine. Pentru noi și copiii noștri. Nu ne-a mai rămas decât posibilitatea de-a emigra. Cu mic, cu mare… Dacă în propria țară am fost batjocoriți și ignorați, ne vom căuta drepturile în țări unde democrația există cu adevărat, în state unde legile sunt respectate, viața socială este normală, decentă, iar societatea este sănătoasă și educată, valori care în „țara lor” nu există și nu vor exista nici peste 50 de ani… PĂCAT!

Un material realizat de Kasandra Kalmann Năsăudean