Aniversare românească la Muzeul Universităţii din Alicante

Cu ocazia sărbătoririi a zece ani de curs de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească (LCCR) în Spania, dar şi a 180 de ani de la naşterea marelui povestitor român, Ion Creangă, elevi ai cursului din Comunitatea Valenciană şi Regiunea Murcia, însoţiţi de părinţi şi bunici, au vizitat expoziţia cu desene inspirate din poveştile lui Ion Creangă realizate de către Ary Murnu, din cadrul Muzeului Universităţii din Alicante.

Copii, părinţi şi bunici (aproximativ 220 de persoane) din Benidorm, Elche, Alfaz del Pi, Molina de Segura, San Pedro del Pinatar, Santiago de la Ribera şi Los Alcazares, s-au lăsat ghidaţi – în decorul de poveste, pe urmele lui Nică a lui Ştefan a Petrei – de către profesoarele Dorina Apostol, Alina Toderici, Violeta Gherman şi Ionela Dojană. Împreună, au vizitat expoziţia intitulată „Ion Creangă şi personajele sale” din cadrul Muzeului Universităţii din Alicante, sărbătorind, prin această excursie tematică, zece ani de LCCR în Spania.

În cadrul Universităţii, personalul instituţiei a îndrumat vizitatorii şi le-a povestit despre diverse momente din istoria aşezământului academic; alături de grupul de copii şi adulţi a stat mai cu seamă Cătălina Iliescu, profesor universitar în cadrul Univesităţii din Alicante, coordonator al activităţii legate de expoziţia tematică „Ion Creangă”. Copiii au fost organizaţi în patru grupe, în funcţie de vârstă, pentru a participa, alături de părinţi, prin rotaţie, la toate activităţile din programul zilei. Acesta a cuprins: vizitarea expoziţiei cu desene inspirate din poveştile lui Ion Creangă, atelier de citire de poveşti  în limba română şi de desenat, vizitarea Muzeului Universităţii din Alicante, jocuri distractive şi recreative. La final, toată lumea s-a bucurat de distracţie în Parcul de Atracţii El Mundo de Los Niños.